Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nieuw op Eén: Lockdown

Nieuw op Eén: LockdownKunst & Cultuur

Lockdown is een reeks van twaalf op zichzelf staande kortverhalen, geregisseerd door twaalf Vlaamse regisseurs. Elke aflevering speelt zich af in dezelfde setting: in de bezoekersruimte van een gevangenis aan beide zijden van de glazen wand. Volledig coronaproof dus. Een gesprek met een van de breinen achter de kortfilmreeks Gilles Coulier.

Veerle Baetens in Zuur, de kortfilm van Robin Pront.

Normaal gezien had regisseur Gilles Coulier op een buitenlandse filmset moeten staan maar dat zit er om de bekende redenen momenteel niet in. Toch bedacht hij samen met Maarten Moerkerke de één-reeks Lockdown, bestaande uit 12 kortfilms van 12 verschillende Vlaamse regisseurs.

De regisseurs vertrekken allemaal vanuit dezelfde locatie: de bezoekersruimte van een gevangenis waarin twee acteurs tegenover elkaar zitten. Dat klinkt beperkend maar volgens Coulier werkt de kleine setting juist prikkelend. De ruimte is namelijk een plek waarin twee werelden samen komen en dat creëert drama. Doordat verschillende regisseurs met hetzelfde gegeven aan de slag gaan levert Lockdown twaalf heel verschillende kortfilms af die qua stijl, genre en thematiek de kijkers verrassen.

Lockdown gaat 18 januari om 21:25 op Eén van start met de film Zuur. Hierin neemt de door zuur verminkte Kim (Veerle Baetens) wraak op haar ex-vriend, draaideurcrimineel Jurgen (Matthias Schoenaerts). Alle 12 kortfilms zijn ook te zien op VRT NU.

Het volledige programma vind je hier .

18-01-21 Gilles Coulier

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.