Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op zaterdag 8 september

Music Matters op zaterdag 8 septemberBlijf verwonderd!

Op zaterdag 8 september presenteerde Olav Grondelaers de allereerste aflevering van een nieuw, langoureus en genereus muziekprogramma. Met klassiek maar ook jazz en wereldmuziek. Olav meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil! En alle gesprekken en reportages kan u hier beluisteren.
© VRT rr

Campagnebeeld 'United Music of Brussels'

Accordeonist Philippe Thuriot speelt zaterdag 8 september op de derde editie van ‘United Music of Brussels’. Met zijn jazzvrienden palmt hij het Vaudeville-theater in en stopt de soundtrack van de dadaïstische film Entr’Acte uit 1924 van René Clair in een nieuw jasje. Hij sleurt ons mee in de hectiek van de voorbije dagen.

Dagboek Philippe Thuriot

Op 18 september gaat Die Zauberflöte van Mozart in première. Voor het eerst in jaren heeft de Munt een aanzienlijke Belgische cast bijeengezocht met tenor Reinoud Van Mechelen voor het eerst in de rol van Tamino. Olav woont een repetitie bij. En kwam met zoveel materiaal terug dat u hieronder zowel een extra lange als een gewone reportage kan beluisteren. 

Interview cast Mozart - integraal
Reportage cast Toverfluit kort

Robert Groslot, de Mechelse artistieke duizendpoot vertelt over zijn nieuwe CD waarop zijn vioolconcerto en concerto voor orkest te horen zijn: twee prachtige werken waarin de schilder-componist geniaal met orkestkleuren omspringt.

gesprek Robert Groslot

Jakob Lehmann, een piepjonge Duitse violist en dirigent is geëngageerd door Anima Eterna voor het project Next Generation. Op een gloednieuwe cd (In Time) dirigeert hij het bekende Vioolconcerto van Mendelssohn. Chouchane Siranossian is de al even frisse violiste van dienst.

Gesprek Jakob Lehmann

Collega Mark Janssens komt deze week langs met enkele must knows uit muziekland: vrolijke, stoute of ernstige ‘Tijdingen’.

Tijdingen Mark Janssens 8 september

Het loopje van de week is voor violist, pianist en componist, Andreas Moulin. Hij staat voor de uitdaging Rapsodie in Blue te spelen zonder orkest, wel in een versie voor solo piano. Hij trakteert ons op een venijnige passage hieruit. Zin om zelf in de rubriek 'Het loopje' op te duiken? Klik dan hier en stel je kandidaat.

Loopje Andreas Moulin

U kan deze uitzending nog 4 weken lang herbeluisteren via de site en de Klara-app.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.