Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nieuw: Vlaamse Reuzen

Nieuw: Vlaamse ReuzenKlassieke muziek

In Vlaamse Reuzen praat Mark Janssens met de grondleggers van de oude muziek-praktijk in Vlaanderen. Vijf (bijna) 70-ers die vertellen over hoe het allemaal begon, over de weg die ze hebben afgelegd en hoe muziek hun leven heeft bepaald.
Jos van Immerseel

Jos van Immerseel

De heren raken ook thema’s aan die onlosmakelijk verbonden zijn met de muziek: de opleidingen aan onze conservatoria, de clash tussen de oude muziek-praktijk en de ‘moderne’ aanpak, de toekomst van oude muziek-ensembles en de vraag of er in onze maatschappij nog een publiek en politiek draagvlak is voor (oude) klassieke muziek.

Op zondag 4 december is Jos van Immerseel te gast, op zondag 11 december René Jacobs, zondag 18 december neemt Philippe Herreweghe het woord, zondag 25 december zoekt Mark Janssens Sigiswald Kuijken op, en op zondag 1 januari 2017 ontmoeten we Paul Van Nevel in zijn tuin in Gent.

De laatste Vlaamse Reuzen van zondag 8 januari laat een vertegenwoordiger van de jonge generatie oude muziek-uitvoerders aan het woord : Korneel Bernolet, klavecinist en dirigent. En we luisteren naar de 3 Vlaamse mannen die de oude muziek-festivals van de Lage Landen in handen hebben : Xavier Vandamme van het festival in Utrecht, Bart Demuyt van Laus Polyphoniae Antwerpen en Tomas Bisschop van het MA Festival Brugge.

Uw reacties op Vlaamse Reuzen zijn welkom op vlaamsereuzen@klara.be
 
Vlaamse Reuzen, van 4 december 2016 t.e.m. 8 januari 2017, 6 zondagen lang van 18 tot 20u op Klara! 

Vlaamse Reuzen

Vlaamse Reuzen, van 6 december 2016 t.e.m. 8 januari 2017, 6 zondagen lang van 18 tot 20u op Klara! 

Uw reacties op Vlaamse Reuzen zijn welkom op vlaamsereuzen@klara.be

Presentatie: Mark Janssens
Samenstelling: Mark Janssens