Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nieuwe directie voor het Kunstenfestivaldesarts

Nieuwe directie voor het KunstenfestivaldesartsKunst & Cultuur

Christophe Slagmuylder wordt opgevolgd door een trio: Sophie Alexandre, Daniel Blanga Gubbay en Dries Douibi.
Bea Borgers

Dries Douibi, Daniel Blanga Gubbay, Sophie Alexandre

Het Kunstenfestivaldesarts was al een tijdje op zoek naar een nieuwe directeur. Christophe Slagmuylder is immers sinds 1 september 2018 aan de slag bij de Wiener Festwochen, en wordt in 2020 artistiek directeur van Theater der Welt in Düsseldorf. Slagmuylder werkte sinds 2002 voor het festival, eerst als assistent van oprichtster Frie Leysen, en vanaf 2007 ook als directeur.

De Raad van Bestuur van Kunstenfestivaldesarts duidde een trio aan om Slagmuylder op te volgen.

Sophie Alexandre was al aan de slag als adjunct-directrice van het festival. Zij krijgt nu twee artistieke leiders naast zich. Daniel Blanga Gubbay is politiek filosoof en werkte mee aan de vorige editie van het festival als programmator. Dries Douibi werkte tot nu als programmator podiumkunsten bij de Beursschouwburg.

De kandidatuur van Blanga Gubbay en Douibi overtuigde de jury omwille van 'de radicale artistieke visie en de kunstenaarsgerichte aanpak'. Bovendien beschikken de nieuwe artistieke leiders over een groot netwerk in de Brusselse en internationale podiumkunstenwereld.

Het trio is nu volop bezig aan het programma van de volgende editie van het festival, van 10 mei tot en met 1 juni 2019.

 

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.