Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nieuwe editie FINGERPRINTS voor geopend!

Nieuwe editie FINGERPRINTS voor geopend!Klassieke muziek

Klara, VRT Muziek, Componisten Archipel Vlaanderen en Kunstenpunt lanceren op 11 juli Fingerprints#4. Na drie succesvolle edities wordt er opnieuw gezocht naar muzikale vingerafdrukken van componerend Vlaanderen. De vierde editie van de Fingerprints-reeks staat in het teken van - hoe kan het ook anders – het getal vier!

Wordt Fingerprints#4 een gelukseditie?

Gevraagd voor Fingerprints#4: composities voor strijkkwartet of saxofoonkwartet, maximum 3 minuten lang en geschikt voor radio-uitzending in prime time.

De nieuwe composities zullen door VRT/Klara i.s.m. VRT/Dienst Muziek worden opgenomen in Studio Toots (december 2021-januari 2022) en nadien uiteraard worden gebruikt voor uitzending en andere doeleinden
.
Voor deze editie is elektro-akoestische muziek ook welkom. Optioneel kan muziek op audiodrager (stereo) toegevoegd worden aan één van de kwartetten. De componist staat zelf in voor het aanleveren van de audiodrager. Bij twijfel of vragen, gelieve Dirk Veulemans te contacteren (dirk.veulemans@telenet.be).


Voor de uitvoering van de composities doet Klara beroep op jonge kamermuziekensemble. 


De geselecteerde composities zullen door Kunstenpunt worden uitgegeven op een niet-commerciële CD en ondermeer worden gebruikt voor internationale promotie.
De rechten van de opnames worden ondergebracht bij VRT-Publishing.

Partituren (of een uitgeschreven notatie) kunnen enkel digitaal in PDF worden ingezonden naar Stef Coninx bij Kunstenpunt (stef@kunsten.be).

Een professionele jury zal een keuze maken uit de ingezonden anonieme werken.

Deadline voor inzending is 3 oktober 2021.

Fingerprints#4 wordt gerealiseerd met de steun van Sabam for Culture.