Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nieuwe muziek in Klara Live op woensdag 8 december

Nieuwe muziek in Klara Live op woensdag 8 decemberKlassieke muziek

Het hedendaagse muziekfestival Ars Musica programmeert voor de avontuurlijke luisteraar: tijdens hun concerten word je ondergedompeld in nieuwe, ongehoorde en bijzondere klanken.
Dirigent Filip Rathé©VRT rr

Filip Rathé

Voor muzikaal nieuws zijn ze bij het Spectra Ensemble aan het juiste adres: dit Gentse ensemble bracht tijdens het festival werk van twee Belgische en twee buitenlandse componisten. Ruben De Gheselle, die onlangs nog de Georges Delerue prijs won op het Gentse filmfestival, stelt 'When light is put away' voor, dirigent Filip Rathé schreef ‘El Agua y la Muerte’ en verder is er werk van de Italiaanse Clara Iannotta en van de Franse componist Philippe Hurel, die een hommage aan de in 2015 overleden componist Luc Brewaeys schreef.

Klara Live, woensdag 8 december 20.00 u

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.