Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Nieuwe seizoen De Munt voorgesteld

Nieuwe seizoen De Munt voorgesteldKlassieke muziek

De Munt stelde het programma voor het seizoen 2016-2017 voor. Kurt Van Eeghem bracht verslag uit bij Chantal Pattyn in Pompidou.
Gevel van De Munt in Brussel

De Munt

In 2016-2017 heeft De Munt enkele vertrouwde namen en grote klassiekers in petto. Zo komt regisseur Olivier Py terug voor een bewerking van Lohengrin van Richard Wagner.

Maar we kunnen ook heel wat nieuw talent ontdekken. Het seizoen opent met Verdi's Macbeth in een regie van Olivier Fredj. Choreografe Gisèle Vienne maakt haar operadebuut met een duoproductie: Hertog Blauwbaards Burcht van Bela Bartok en Lux Aeterna van György Ligeti.

Er staan ook enkele opera's op het programma die zelden worden opgevoerd. In december opent de schouwburg na een grondige renovatie met De Gouden Haan van Nikolaj Rimski-Korsakov. Nog zo'n minder bekende opera die we kunnen ontdekken is Capriccio van Richard Strauss.

Daar komen recitals van wereldsterren als Ian Bostridge, Matthias Goerne en Anne Sofie von Otter bovenop. Ook dans blijft een vaste waarde in het programma van De Munt, met voorstellingen van Sidi Larbi Cherkaoui, Alain Platel en Anne Teresa De Keersmaeker.

Bekijk het volledige programma hier.

En hieronder kunt u het verslag van Kurt beluisteren.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts nodigen een ‘guest of honour’ uit en laat ook andere gasten aan de studiotafel plaats nemen. Alles voor de Kunst!

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Contact: pompidou@klara.be

Pompidou wordt als podcast aangeboden.