Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister of download Trio van 2 juni: Nieuwe wegen in de journalistiek

Herbeluister of download Trio van 2 juni: Nieuwe wegen in de journalistiekBlijf verwonderd!

Op zaterdag 2 juni kon je luisteren naar een debat met Ides Debruyne & Tom Cochez in 'Trio'.

Trio 2 juni

Werner Trio in debat met Ides Debruyne, directeur journalismfund.eu en Tom Cochez van Apache over de toekomst van de journalistiek.

Nu Antwerpen News City wordt, met een businessmodel dat –zo wordt gevreesd- voor nog meer hype-gebonden eenheidsworstjournalistiek zal zorgen, en we in het alternatieve circuit worstelen met fake news, en nu Mark Zuckerberg in het Europees parlement wegkomt met wat vage praatjes, is het hoog tijd voor een goed gesprek over het journalistieke vak.

Heeft het toekomst en hoe ziet die eruit? Ides Debruyne is net terug van een GEN-congres (Global Editor’s Network) in Lissabon, over hoe AI, blockchain en nieuwe interfaces de waarheidsvinding in de journalistiek kunnen ondersteunen. Onderzoeksjournalist Tom Cochez haalt opgelucht adem na een schadeclaim die alle werkingsmiddelen uit Apache.be weg zou hebben gezogen.

Deze aflevering is tot en met vrijdag 6 juli 2018 herbeluisterbaar via klara.be en de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Trio - zaterdag 2 juni 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Trio

Werner Trio ging tot de zomer van 2018 in trio met twee gasten over wat goed of fout loopt en beter kan in de wereld van vandaag. Vanaf september 2018 verschoof Werner Trio naar de vrijdagavond en ging het programma 'Vrijdag' van start.

Presentatie: Werner Trio

Samenstelling: Marc Vandemoortele en Werner Trio

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via trio@klara.be

Een aantal afleveringen van Trio kan nog steeds gedownload worden als podcast.