Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nieuwjaarsconcert 2020 - dé afspeellijst

Nieuwjaarsconcert 2020 - dé afspeellijstKlassieke muziek

Tradities zijn er om in ere te houden, en dus was er op woensdagochtend 1 januari 2020 het Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker, rechtstreeks vanuit de Gouden Zaal van het Musikverein in Wenen. Katelijne Boon was uw gastvrouw op Klara en Eén en heeft alvast een mooie afspeellijst gemaakt op verschillende streamingplatformen.
© Jeannette Handler

Gouden Zaal van het Musikverein in Wenen

De lijst van Katelijne is te vinden op Spotify, YouTube, YouTube Music, Apple Music, Qobuz, Deezer en Soundcloud. We hebben 22 nummers in onze basislijst zitten. Niet alle providers bieden al die nummers aan in een goede versie. Vandaar zal de lijst er op quasi elk platform een klein beetje anders uitzien.

Klik hier voor een handig overzicht met rechtstreekse linken naar het platform van uw keuze. Of beluister alles via onderstaande player.

U kan het Nieuwjaarsconcert herbeluisteren via de gratis Klara-app of via on-demand.

En via VRT NU kan u het concert herbekijken tot 31 januari 2020.

Winter in Wenen

Wenen, hoofdstad van de klassieke muziek! Aan de vooravond van de 250ste verjaardag van Ludwig van Beethoven en het 150-jarig bestaan van het Musikverein, zet Klara deze bruisende metropool zes dagen lang in de schijnwerpers: Wenen-kenners uit de culturele en muziekwereld komen vertellen over hoe het is om 'in de meest leefbare stad ter wereld' te wonen en werken; we krijgen een exclusieve blik achter de schermen van enkele belangrijke Weense instituten zoals o.a. het Musikverein, de Wiener Philharmoniker en de Wiener Sängerknaben; Musicoloog Pieter Bergé leidt de avondconcerten in waarbij composities centraal staan die onlosmakelijk verbonden zijn met Wenen; en iedere ochtend serveren we u weetjes over enkele typische Weense fenomenen.
De slotnoot van deze feestelijke zesdaagse is tevens de inzet van het nieuwe jaar, met de rechtstreekse uitzending van het traditionele Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker. Deze keer o.l.v. de Letse dirigent Andris Nelsons.

Winter in Wenen: van vrijdag 27 december t/m woensdag 1 januari na het Nieuwjaarsconcert via Klara, klara.be en de Klara-app.

Presentatie en samenstelling:

07u – 10u: Katleen Van Bavel, Anne-Marie Segers en Clara De Decker - muzieksamenstelling: Vincent Goris
10u – 13u: Bart Stouten - muzieksamenstelling: Marc Weyts
13u – 17u: Mark Janssens - muzieksamenstelling: Bart Tijskens
17u – 20u: Sander de Keere - muzieksamenstelling: Vincent Goris en Ilya Lisser
20u – 23u: Julie Van Bogaert - muzieksamenstelling: Renate Weytjens

Op oudejaarsavond:

20u – 00u: Olav Grondelaers - muzieksamenstelling: Marc van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via wenen@klara.be