Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nigeriaanse kunstenares Otobong Nkanga wint Belgian Art Prize

Nigeriaanse kunstenares Otobong Nkanga wint Belgian Art PrizeKunst & Cultuur

Otobong Nkanga is in Bozar in Brussel uitgeroepen tot laureaat van de prestigieuze onderscheiding voor beeldende kunsten de Belgian Art Prize 2017. De Nigeriaanse kunstenares woont en werkt al negen jaar in Antwerpen.
Nigeriaanse kunstenares Otobong Nkanga wint Belgian Art Prize

Nigeriaanse kunstenares Otobong Nkanga wint Belgian Art Prize

Een internationale jury heeft de Nigeriaanse kunstenares Otobong Nkanga uitgeroepen tot laureaat van de Belgian Art Prize 2017. De Belgian Art Prize wordt gezien als de belangrijkste onderscheiding voor hedendaagse kunst in ons land.

De jury loofde het werk van Otobong Nkanga voor haar werk ovoer veranderingen in de maatschappij. Als politiek en sociaal geƫngageerde kunstenares heeft ze het onder meer over migratie in haar werk.

Otobang Nkanga vestigde zich negen jaar geleden in Antwerpen, waar ze woont en werkt. Haar tekeningen, sculpturen en multimediale projecten worden op dit ogenblik geƫxposeerd in onder meer Bozar in Brussel en Contour in Mechelen.

Aan de Belgian Art Prize is een geldbedrag van 25.000 euro verbonden. De andere genomineerden dit jaar waren Edith Dekyndt, Simona Denicolai & Ivo Provoost en Maarten Vanden Eynde.

Bron: deredactie.be

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag, telkens van 06 tot 09 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.