Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ning Kam - Liebrecht Vanbeckevoort - Mendelssohn - Stravinsky - Prokofjev

Ning Kam - Liebrecht Vanbeckevoort - Mendelssohn - Stravinsky - ProkofjevKlassieke muziek, CD

Uitvoerders: Ning Kam, viool; Liebrecht Vanbeckevoort, piano. Label: Et'cetera KTC 1582.
Hoes van de cd van Ning Kam en Liebrecht Vanbeckevoort

Ning Kam en Liebrecht Vanbeckevoort

Programma: Felix Mendelssohn: Sonate in F voor viool en piano; Igor Stravinsky: Suite Italienne; Sergej Prokofjev: Sonate in D voor viool en piano op.94bis.

Twee laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd, violiste Ning Kam en pianist Liebrecht Vanbeckevoort, verzamelen op deze nieuwe Et'cetera-cd drie werken met een niet alledaagse ontstaansgeschiedenis. Zo was het niemand minder dan Yehudi Menuhin die, meer dan een eeuw na het overlijden van de componist, de vioolsonate in F van Mendelssohn voltooide en uitbracht. Voor zijn Suite Italienne bewerkte Stravinsky dan weer enkele delen van zijn eigen ballet Pulcinella, en Prokofjev schreef zijn sonate in D op.94 eerst voor de fluit; dankzij het aandringen van zijn goede vriend David Oistrakh volgde er later ook een versie voor viool.

Ning Kam en Liebrecht Vanbeckevoort vormen een hecht en fijn team, dat met gevoelig, intelligent en enthousiast samenspel deze drie toch wel behoorlijk verschillende werken elk een heel eigen sfeer en karakter weet te geven. Goede opname ook, gemaakt in de kamermuziekvriendelijke akoestiek van de Academiezaal in Sint-Truiden.

- Bart Tijskens

 

 

Klara's oordeel