Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nog één keer 'Titaantjes' met Pat Donnez

Nog één keer 'Titaantjes' met Pat DonnezBlijf verwonderd!

Velen zullen Titaantjes associëren met het gelijknamige spraakmakende radioprogramma van Pat Donnez waarin hij jarenlang elke week een Titaantje interviewde over zijn of haar leven en werk.
Foto van Pat Donnez, A.L. Snijders en Tommy Wieringa.

Pat Donnez, A.L. Snijders en Tommy Wieringa

Ze stonden vaak stil bij de jeugd, de doorbraak, de crisis, de liefde en het geld. De achterliggende idee was elke aflevering weer: hoe is het nú en hoe had het kunnen zijn? Nogal wat luisteraars keken uit naar de laatste vraag: Hoeveel verdient U? Het programma, de wekelijks terugkerende thema's en de toon waren voor een deel geïnspireerd door Titaantjes, het boek van Nescio. Dat boek werd precies honderd jaar geleden gepubliceerd.

In deze heruitzending op Hemelvaartsdag op 5 mei om 17.00 uur stapt Pat het boek in samen met twee Titaantjesverslaafden, de Nederlandse auteurs A.L.Snijders en Tommy Wieringa.

Titaantjes

Toen enkele jaren geleden de novelle ‘Titaantjes’ van Nescio zijn honderdjarige jubileum vierde kon Pat Donnez niet anders dan hulde te brengen aan één van zijn grote inspiratiebronnen. Samen met twee andere Titaantjesverslaafden, de Nederlandse auteurs A.L.Snijders en Tommy Wieringa trok hij naar Amsterdam. O.a. naar de Sarphatistraat waarover Nescio deze onsterfelijke zin schreef : “ Behalve den man die de Sarphatistraat de mooiste plek van Europa vond, heb ik nooit een wonderlijker kerel gekend dan den uitvreter". In het Oosterpark, de plek waar de Titaantjes destijds de wereld overzagen, lezen ze hun favoriete fragmenten voor.

Presentatie: Pat Donnez

Productie: Rolly Smeets - Annick Lesage

Contact: via titaantjes@klara.be of de reageerknop in de Klara-app

Op 6 september 2020 van 18 tot 20 uur op Klara, klara.be, de Klara-app én als podcast.
Nadien is de uitzending te herbeluisteren via klara.be en de Klara-app.