Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nora + Aron is gespiegeld theater

Nora + Aron is gespiegeld theaterKunst & Cultuur

Dimitri Leue en Clara Cleymans spelen vanaf vanavond de voorstelling 'Nora + Aron' in het Districtshuis in Deurne. Deze locatie is niet toevallig, want dit modernistische gebouw van architect Eduard Van Steenbergen is volledig gespiegeld, net als de theatertekst van Dimitri Leue. Hij vertelde meer vanmorgen in Espresso.

Het publiek krijgt evenveel Clara Cleymans als Dimitri Leue.

De voorstelling is een palindroom in het diepst van haar gedachten. Alles is een spiegel, de ruimte, Nora, Aron, de acteurs en het publiek. Een liefdesverhaal eindigt zoals het begint. Dimitri Leue: "De eerste zin is de laatste, de volgende zin is de voorlaatste en zo werken de twee personages zin per zin naar elkaar toe. Het gekke is dat dat alles verandert."

Een liefdesverklaring kan plots een afwijzing zijn als de zinnen omgedraaid worden.
Dimitri Leue

Ook de architectuur is volledig gespiegeld. De modernistische architect Eduard Van Steenbergen (1889-1952) ontwierp een gebouw waarin de familie van de bruid en van de bruidegom apart naar binnen kunnen gaan, in afzonderlijke ruimtes kunnen plaats nemen, maar uiteindelijk als één familie weer naar buiten kunnen gaan. Dimitri Leue noemt het "een droomlocatie voor een voorstelling als een palindroom".

Nora + Aron gaat op 5 augustus in première in het Districtshuis in Deurne. Meer info en speeldata vindt u hier.

Dimitri Leue over 'Nora Aron'

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.