Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
NTGent gaat voor verbinding

NTGent gaat voor verbindingKunst & Cultuur

In het nieuwe seizoen gaat NTGent op zoek naar dat wat ons bindt. Geïnspireerd op de legendarische fototentoonstelling 'The Family of Man' presenteert het stadstheater negen eigen producties waaronder nieuwe toneelstukken van Milo Rau en Tom Lanoye.

NTGent

Het tweede seizoen van artistiek directeur Milo Rau heeft The Family of Man als motto. Het komende jaar presenteert NTGent onder andere nieuw werk van Milo Rau, Tom Lanoye, Lies Pauwels, Sarah Moeremans en Dalilla Hermans.

Met zijn nieuwe toneelstuk Familie sluit Milo Rau zijn reeks Belgian Crimes af. Hierin gaat de artistiek directeur aan de slag met een echt gezin: An Miller en Filip Peeters spelen samen met hun kinderen een Belgisch familiedrama na.

Het heeft wegens visaproblemen een tijdje geduurd maar Faustin Linyekulas Histoire(s) du Théâtre II komt eindelijk naar België. Dit stuk over Congolese dans gaat tijdens het Festival d’Avignon in première en is daarna in NTGent te zien.

In Wie is bang, een nieuw toneelstuk van Tom Lanoye, in een regie van Koen De Sutter hebben auteurs Els Dottermans en Han Kerkhoffs het over (zelf)liefde en (zelf)haat.

Verder werkt Luck Perceval aan zijn triologie The Sorrows of Belgium. Het tweede deel, Yellow. The Sorrows of Belgium II: REX, gaat over de opkomst van het fascisme in de jaren 1930 en de collaboratie met het Duitse regime in de Tweede Wereldoorlog.

Meer informatie over het komende seizoen vindt u op de website van NTGent.