Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
NTGent zet Milo Raus moordreconstructie online

NTGent zet Milo Raus moordreconstructie onlineBlijf verwonderd!

Op woensdag 22 april, precies acht jaar na de homofobe moord op Ihsane Jarfi, zet NTGent Milau Raus toneelstuk over deze misdaad online. Op vraag van de acteurs zal 'La Reprise. Histoire(s) du Théâtre I' 24 uur lang gratis te zien zijn op de website van het stadstheater.
© Michiel Devijver

La Reprise. Histoire(s) du Théâtre I

Op een nacht in april 2012 raakt Ihsane Jarfi in gesprek met vier jonge mannen op de hoek van een straat voor een homoclub in Luik. Twee weken later wordt hij dood aangetroffen aan de rand van een bos. Hij werd urenlang gemarteld en met geweld vermoord. De misdaad schudt de hele stad door elkaar. Milo Rau reconstrueerde in 'La Reprise. Histoire(s) du Théâtre I' deze moord op het toneel.

Het toneelstuk ging op het Kunstenfestivaldesarts 2018 in première, en reisde sindsdien de wereld rond. Op vraag van de acteurs komt op 22 april deze voorstelling ook naar uw woonkomer. Het is dan precies acht jaar geleden dat deze moord werd gepleegd.

'La Reprise. Histoire(s) du Théâtre I is vanaf woensdag 22 april 12:00u precies 24 uur lang gratis te zien via NTGent on tape. Alle informatie over de voorstelling vindt u hier.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.