Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu weet ik wie Aleksandr Skrjabin is, dankzij Klarafy!

Nu weet ik wie Aleksandr Skrjabin is, dankzij Klarafy!Klassieke muziek

Anneleen Lemmens (23) is studente dramaregie aan het RITS. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze haar muziek kiest op basis van de teksten. Ook Nederlandstalige muziek en zelfs cabaret komen in haar keuzes terug. Bij welke klassieke muziek komt Anneleen terecht dankzij Klarafy?
Anneleen Lemmens

Anneleen Lemmens

"Het grote probleem, zoals bij vele mensen, is om mijn muzieksmaak onder één noemer te plaatsen. Ik ben best wel eclectisch en ik hou van verschillende muziekstijlen." Als Anneleen dan toch een algemene trend in haar afspeellijst moet aanduiden, dan is het wel het belang van de inhoudelijke teksten: "Ik ben wel te vinden voor de dichter die zijn gedichten op muziek zet."

Anneleen was verrast door de klassieke vertaling van Klarafy : "Ik vond het fijn om te lezen dat Klarafy mijn avontuurlijke muzieksmaak opmerkte. Wat de stemming van mijn muziek betreft, kreeg ik ontspannende, intimistische muziek. Frederick Delius kon mij helemaal zen maken met The Walk to the Paradise Garden en Nessun Dorma uit Turandot van Giacomo Puccini ging echt recht naar het hart." 

Ook Nederlandstalige artiesten zoals Maaike Ouboter en Stoomboot kleuren de afspeellijst van Anneleen: "Klarafy interpreteert die muziek als akoestische muziek waar de kracht in de eenvoud zit. Klopt helemaal. Als klassieke vertaling kreeg ik onderandere Beau Soir van Claude Debussy". Trixie Whitley, Bazart, Balthazar en Oscar and the Wolf verbindt Klarafy met een Belgische stempel. Zo ontdekte Anneleen de muziek van de Belgische componist Peter Benoit.

Muziek van Johann Sebastian Bach kan natuurlijk ook niet ontbreken, al is het maar omdat The Beatles voor heel wat nummers de mosterd haalden bij die grote meester.

Een andere ontdekking voor Anneleen was de pianomuziek van Aleksandr Skrjabin. Ontdek in dit audiofragment waarom. 

 

Anneleen Lemmens_Klarafy

Welke ontdekkingen heb jij gedaan via Klarafy? Mail naar iedereenklassiek@klara.be en kom het vertellen in de uitzending van Iedereen Klassiek! 

Iedereen Klassiek

Een zondagse voormiddag met een aantal van de mooiste en meest aangrijpende bladzijden uit de klassieke muziek, als een zomers boeket geplukt uit de Klara-boeken Iedereen Klassiek en Iedereen Opera.

Presentatie: Sylvia Broeckaert / Tom Verheyden / Tine De Donder / Kristof Lowyck

Samenstelling: Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via iedereenklassiek@klara.be

Elke zondag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien zijn de uitzendingen nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.