Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nuits d'été op 20 augustus

Nuits d'été op 20 augustusKlassieke muziek

Veel luisteraars kennen de meermaals bekroonde filmmuziek van Frédéric Devreese. Maar deze Belgische meester schreef in alle mogelijke genres. Vanavond genieten we o.m. van zijn concertsuite Benvenuta, het ballet Gemini en het door Frédéric opnieuw georkestreerde Concertino voor cello en orkest, een werk van zijn vader Godfried Devreese. In de Live opname uit 2005 in Wigmore Hall brengen sopraan Felicity Lott en pianist Graham Johnson een zalig recital rond "Fallen Women and virtuos wives".
sopraan Dame Felicity Lott

sopraan Dame Felicity Lott

Nuits d’été

Nuits d’été is het zomerse avondprogramma van Klara, van maandag tot en met zaterdag. Klassieke muziek bij de avondschemering: het is een perfecte combinatie. Dat magische moment ‘entre chien et loup’, wanneer de dag langzaam plaats ruimt voor de nacht. Met een knipoog naar het prachtige werk van Berlioz. En met aandacht voor live-muziek. Elke avond serveert Nuits d’été een legendarische live-opname op cd. Niet alleen Belgische muzikanten maar ook Belgische componisten zijn een vast ingrediënt van Nuits d’été. Elke aflevering komt een ander Belgisch componist aan bod, van Peter Benoit over Frédéric Devreese tot Kris Defoort. Nuits d’été is een programma met heerlijke muziek en veel ontdekkingen.

In juli en augustus hoor je bovendien elke week een gloednieuwe opname met Belgische en buitenlandse musici, gemaakt volgens de nieuwste Corona-voorschriften. Dan wordt Nuits d’été weer even het vertrouwde Klara Live. Corona-proof dus, maar eindelijk mogen onze musici dan toch uit hun kot.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert / Geertje De Ceuleneer
Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert 
Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via nuits@klara.be.

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot 22 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.