Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nuits d'été op 24 augustus

Nuits d'été op 24 augustusKlassieke muziek

Vanavond staat de Belgische meester Philippe Boesmans centraal. Wie Boesmans zegt, zegt opera, want hij heeft meerdere internationaal gewaardeerde operacomposities op zijn naam staan. We beluisteren daarnaast ook enkele fragmenten uit het operarepertoire van een andere beroemde Belg nl. kris Defoort. Met deze twee componisten hebben we een link met de Muntschouwburg waar ze allebei in opdracht hebben gewerkt.
Philippe Boesmans

Philippe Boesmans

We vlijen we ons dan ook nog eens virtueel neer in de rode pluchten zeteltjes voor een liedrecital uit de Munt met bariton José Van Dam die zovele rollen heeft gezongen in ons Brussels operahuis. 

Nuits d’été

Nuits d’été is het zomerse avondprogramma van Klara, van maandag tot en met zaterdag. Klassieke muziek bij de avondschemering: het is een perfecte combinatie. Dat magische moment ‘entre chien et loup’, wanneer de dag langzaam plaats ruimt voor de nacht. Met een knipoog naar het prachtige werk van Berlioz. En met aandacht voor live-muziek. Elke avond serveert Nuits d’été een legendarische live-opname op cd. Niet alleen Belgische muzikanten maar ook Belgische componisten zijn een vast ingrediënt van Nuits d’été. Elke aflevering komt een ander Belgisch componist aan bod, van Peter Benoit over Frédéric Devreese tot Kris Defoort. Nuits d’été is een programma met heerlijke muziek en veel ontdekkingen.

In juli en augustus hoor je bovendien elke week een gloednieuwe opname met Belgische en buitenlandse musici, gemaakt volgens de nieuwste Corona-voorschriften. Dan wordt Nuits d’été weer even het vertrouwde Klara Live. Corona-proof dus, maar eindelijk mogen onze musici dan toch uit hun kot.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert / Geertje De Ceuleneer
Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert 
Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via nuits@klara.be.

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot 22 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.