Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ongegeneerd meegluren in de familiegroepschat

Ongegeneerd meegluren in de familiegroepschatKunst & Cultuur

Na twee eerdere succesvoorstellingen via WhatsApp, start Skagen vandaag met Watchapp 3: Imke. De achtjarige Imke maakt een familiechat aan, zeer tegen de zin van de andere gezinsleden. Via tekst- en audioberichten, foto’s en videogesprekken gluur je als publiek mee in de groepschat. Theaterrecensent Filip Tielens: "Dit is echt een nieuw spoor binnen Skagen, ze hebben grootse plannen." Of hoe theater elke keer opnieuw uitgevonden kan worden.
© Kurt Stallaert/ Mieke Geenen

In Imke volg je via de groepschat hoe alles ontspoort binnen de familie Vercauteren.

In 'Imke' gluur je mee binnen in de groepschat van de familie Vercauteren. De achtjarige dochter van de familie, Imke, maakt een familiechatgroep aan waarop niemand op zit te wachten. Vader Alexander (Filip Peeters) verliet onlangs het gezin om met zijn minnares Marloes (Jennifer Heylen) op Malta te gaan wonen. De eigenzinnige moeder Gerda (Barbara Sarafian) tracht daarna het gezin samen te houden, maar de twee oudste kinderen (Lynn Van Royen en Bjarne Devolder) vluchtten al snel het huis uit. De jongste telg Imke (Renée van Cauwenbergh) probeert nu iedereen opnieuw rond de virtuele tafel te krijgen. Maar dan gaat het mis. Filip Tielens: "Een van de familieleden verdwijnt plots. En er blijkt een goede reden om niet naar de familie te stappen."

"Ik heb 'Imke' al vijf dagen kunnen volgen, het is echt goed gemaakt. Je krijgt hun memes, conversaties, voiceberichten, foto's, video's te lezen, zoals in een echte familiechat. Je herkent de typische familiedynamieken, zoals elkaar mijden of passief agressief gedrag."

Skagen experimenteert sinds de lockdown met Watchapp-voorstellingen, voorstellingen die het publiek kan volgen via WhatsApp. Na de succesvolle eerste twee Watchapp-voorstellingen, waarin je de romantische flirt tussen Emmi en Leo kon volgen, gaan ze nu nog een stap verder met een eigen Skagen-app. "Ze willen er echt een Neflix voor chat-theater van maken, ze hebben het concept zelfs gedeponeerd. Binnen een maand start er ook een nieuwe voorstelling geschreven door Lize Spit en Thomas Gunzig. Het is echt een nieuw spoor binnen Skagen."

Vanaf 31 maart, alle info en tickets via www.skagen.be.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.