Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Online museumtips, een nieuwe lading

Online museumtips, een nieuwe ladingKunst & Cultuur

Raakt u ondertussen wat uitgekeken op de muren van uw 'kot'? Dan bieden wij u hier een nieuwe lading tips en links om enkele indrukwekkende musea online te bezoeken.
'De geboorte van Venus' van Sandro Botticelli

'De geboorte van Venus' van Sandro Botticelli hangt in le Gallerie degli Uffizi in Firenze

In België blijven de musea zeker gesloten tot 19 mei, maar heel wat musea gooien digitaal hun deuren open: de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel, bijvoorbeeld. Zij bieden naast hun collectie ook video's, virtuele tentoonstellingen en tips voor kinderen en families.

Onder het motto 'Haal het museum in huis' geeft Het Van Gogh Museum in Amsterdam tips voor podcasts, verhalen, troostende brieven, er zijn ook kleurplaten en zelfs een Van Gogh Quiz.

Dankzij Google Arts & Culture zijn er meer dan 2000 bekende en minder bekende museumcollecties online te bezoeken, zoals die van le Galleria degli Uffizi in Firenze, Musée d'Orsay in Parijs, Museo Frida Kahlo in Mexico Stad of het J.Paul Getty Museum in Los Angeles.

Ook het Londense Tate Modern blijft online open. Naast hun collectie vindt u daar ook verhalen achter de werken, video's waarin u kunstenaars leert kennen of kunstige knutseltips voor kinderen. Er loopt momenteel een virtuele overzichtsexpo rond Andy Warhol. De twee curatoren van deze tentoonstelling gidsen u er doorheen.

Het Museo Reina Sofia brengt een digitale special rond het werk 'Guernica' van Picasso, met verhalen, foto's, archiefmateriaal, waarop u naar hartelust kan in- en uitzoomen. Voor nog meer Picasso kan u surfen naar het Picasso Museum in Barcelona.

Fondation Louis Vuitton in Parijs pakt elke week uit met drie online events: een tentoonstelling met commentaar van de curator, masterclasses en concerten.

Is uw honger naar kunst dan nog niet gestild? Bekijk dan hieronder onze voorgaande tips.

Heeft u zelf online een mooi museum ontdekt? Laat het ons weten op deliefhebber@klara.be.

 

 

 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.