Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ontdek de headliners van het Walden festival

Ontdek de headliners van het Walden festivalBlijf verwonderd!

Walden Festival is een initiatief van de makers van Klarafestival. Het concept? Genieten van muziek in al haar diversiteit, op verschillende podia in en rond het Brusselse Leopoldpark, het groene hart van de Europese wijk. Verwacht je aan een avontuurlijk zomerfestival voor jong en oud!

Walden festival 22

Op vrijdag 20 mei wordt het volledige programma onthuld. Maar om in de sfeer te komen van twee dagen Walden Festival, ontdek je hieronder de belangrijkste headliners.

zaterdag 16 juli
Zaterdag baadt in een Arabo-Andalusische sfeer. Die avond laten oed-virtuoos Rabih Abou-Khalil en zijn kompanen Mateusz Smoczynski (op viool) en Jarrod Cagwin (aan de percussie) jazz en oosterse muziek samensmelten tot een vurig verbond. Het Orchestre des Jeunes de la Méditerranée en sopraan Claron McFadden nemen je dan weer mee op een muzikale odyssee onder leiding van Fabrizio Cassol – recht vanuit het Festival Aix-en-Provence.

zondag 17 juli
Op zondag nemen we je mee op een muzikaal avontuur langs klassiek, jazz en wereldmuziek. Het nieuwe strijkorkest BRYGGEN open deze festivaldag op het hoofdpodium met Griegs Holbergsuite, meditatieve muziek van Arvo Pärt en dansante volksmuziek. Later op de namiddag deelt “Paganini van de contrabas” Renaud Garcia-Fons datzelfde podium met muzikanten uit de wereldmuziek en een klassiek strijkkwartet. Verwacht je aan een transcultureel feest van Ottomaanse dansen, fandango’s en Franse barokmuziek.

Misschien herinner je je het gastoptreden van jazz-saxofonist Robin Verheyen nog tijdens Klarafestival 2022, aan de zijde van Branford Marsalis? Op Walden Festival keert hij terug met zijn kwartet en meeslepende Bach Riddles.

Voor de avonturiers is er het baanbrekende Manchester Collective met Steve Reich’s Double Sextet en futuristische folk van Lyra Pramuk, in het prachtige Fin-de-Sièclegebouw Le Senghor. En in de rijk versierde art-nouveau Solvay-bibliotheek verkennen cellist Benjamin Glorieux en pianist Anthony Romaniuk een waaier aan klankkleuren en speeltechnieken in muziek van Debussy en van de Azerbeidzjaanse componiste Franghiz Ali-Zadeh. Tussendoor hebben ze nog enkele verrassingen in petto.

Ook dit jaar pakt Walden uit met lekkere picknicks en een familieparcours op zondag. Hou de website of social media-kanalen in de gaten voor meer informatie.

Bestel hier je tickets voor Walden festival 22