Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Onze man in Cannes #1

Onze man in Cannes #1Kunst & Cultuur

Lieven Trio zit in Cannes waar hij het Filmfestival volgt. Hij heeft al heel wat sterke films gezien met een originele blik op de wereld. Zijn eerste verslag in Espresso vindt u hier.
drie affiches uit Cannes

drie affiches uit Cannes

Zo was hij erg te spreken over de Roemeense prent ‘Sierra Nevada’ van Cristi Puiu, een verslavende soap van het betere soort over een familie die afscheid neemt van een overleden vader.

Ook ‘I, Daniel Blake’, de nieuwe film van Ken Loach voldoet grotendeels aan de verwachtingen. Sociaal bewogen en strijdvaardig toont Loach hoe steeds meer mensen door de mazen van het net vallen in de hedendaagse samenleving.

De film die er voor onze recensent het meeste uitsprong is ‘Toni Erdmann’ van de Duitse regisseuse Maren Ade. Deze tedere, zeer grappige film gaat over een vader die zijn dochter op een uiterst originele manier wil opvrolijken. Duidelijk een kanshebber voor de Gouden Palm, ook volgens de gespecialiseerde pers.

In de ‘Quinzine des réalisateurs’ heeft de Belgische productie ‘L’économie du couple’ van Joachim Lafosse een goede beurt gemaakt. De internationale pers heeft lof voor de hoofdrolspelers Bérénice Bejo en Cédric Kahn.

Tenslotte kijkt Lieven Trio vooral uit naar de nieuwe film van de gebroeders Dardenne ‘La fille inconnue’ en ‘Julieta’, de nieuwe Almodóvar die binnenkort ook in de Belgische zalen te zien is.

een still uit 'Sierra Nevada' van Cristi Puiu

een still uit 'Sierra Nevada' van Cristi Puiu

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft. 

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: espresso@klara.be