Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ook leden Belgian National Orchestra werken thuis

Ook leden Belgian National Orchestra werken thuisKlassieke muziek

In traditie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest nam ook Belgian National Orchestra een video op om het publiek thuis in concertstemming te brengen. Een aantal musici van dit gezelschap spelen vanuit hun huiskamers een fragment uit de Egmont Ouverture van Beethoven, volgens het orkest de "Symfonie van de Hoop".
©Veerle Vercauteren

Belgian National Orchestra

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest haalde vorige maand het nieuws met een video waarin enkele orkestleden samen 'Ode an die Freude' uit Beethovens Negende Symfonie speelden. Dit initiatief werd wereldwijd door vele orkesten omarmd, ook in ons land. Zo namen een aantal musici van Belgian National Orchestra een fragment op uit de Egmont Ouverture van Beethoven, een stuk dat vooral over hoop gaat.

Met deze video wil Belgian National Orchestra het publiek, en zorgverleners in het bijzonder, een hart onder de riem te steken. Of zoals intendant Hans Waege het verwoordde: “Ons orkest en onze passie voor muziek dragen bij tot de essentie van onze samenleving. Ze laten ons beseffen wat we door nauwe samenwerking en luisteren kunnen bereiken en tot welke wonderbaarlijke meesterwerken we dan in staat zijn.”

Meer informatie over het initiatief vindt u op de website van het orkest.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.