Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ook Music Matters viert Jos Van Immerseel 75 op 9 november

Ook Music Matters viert Jos Van Immerseel 75 op 9 novemberKlassieke muziek

Olav Grondelaers ging vorige week naar Brugge voor een lang en deugddoend gesprek met Jos Van Immerseel die 75 wordt.
© Eigen foto

Jos Van Immerseel

Er werd anderhalf uur lang gepraat over de jongste cd-box van Jos met muziek van de jonge Beethoven, over de keuze van het juiste instrument, over het belang van zijn gedegen opleiding als organist, over de zin en onzin van verjaren (voor een componist en een muzikant), over de opvolging bij Anima Eterna Brugge, over plannen die er nog gesmeed worden. Verder peilde Olav naar het waarheidsgehalte van enkele hardnekkige mythes rond Jos Van Immerseel. Op 9 november horen we een samenvatting van het gesprek in Music Matters, hier kan u nadien het volledige interview (her)beluisteren.

In deel 1 hebben Olav Grondelaers en Jos Van Immerseel het over zijn jongste cd Pianoworks of the Young Beethoven, het juiste instrument, de zin en onzin van verjaardagen, de toekomst van Anima Eterna en zijn toekomst.

 

9_11_20 Jos Van Immerseel 75 - deel 1

Voor deel 2 ging Olav Grondelaers eens polsen bij de luisteraars en enkele van onze collega’s bij Klara. De bijeengesprokkelde indianenverhalen die over Jos Van Immerseel rondgaan legt hij aan hem voor.

9_11_20 Jos Van Immerseel 75 - deel 2

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.