Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
'Vrijdag': Stemt u cultureel gemotiveerd? - download de podcast

'Vrijdag': Stemt u cultureel gemotiveerd? - download de podcastBlijf verwonderd!

Sinds de herziening, drie jaar geleden, van het integraal lokaal cultuurbeleid, beslist elke gemeente en stad autonoom over zijn cultuurbeleid. Dat cultuurbeleid kan dus mee beslissend zijn voor uw stem op 14 oktober. Zal er in mijn gemeente na de verkiezingen nog bibliotheekwerking zijn?’, was één van de prangende vragen van Werner Trio in 'Vrijdag'. Herbeluister deze uitzending nu als gratis podcast.
© VRT rr / Fragment uit het boek 'Over Bach, cement en de postbode. 50 jaar lokaal cultuurbeleid' van Miek de Kepper

Aanbevelingen tot den lezer van de Gemeentelijke Volksboekerij' - Stad Leuven

Hij doet dat met sociologe Miek De Kepper, in de jaren 1980 de prille directeur van CC De Borre in Bierbeek en van 2002 tot kort geleden directeur van LOCUS (steunpunt lokaal cultuurbeleid Vlaanderen). Zij publiceerde vorig jaar een boeiende historische schets “Over Bach, cement en de postbode. 50 jaar lokaal cultuurbeleid” (Pelckmans Pro).

Ook acteur en artistiek leider van ARSENAAL/LAZARUS Willy Thomas zit in de studio: wat hebben gemeenten en steden (voorheen Brussel, nu Mechelen) betekend voor zijn podiumkunstenaarsbestaan? Vanuit Maaseik beluisteren we het kunstenaarscollectief ‘Quo Vadis, Maaseik?’, dat zelf het initiatief neemt, naar eigen zeggen, omdat de stad te weinig voor de kunsten doet. En (o.v.) met Yves Rosseel (open kenniscentrum ARhus, Roeselare) bellen we over de bibliotheek van de toekomst. 

Deze aflevering is tot en met donderdag 25 oktober 2018 herbeluisterbaar via klara.be en de Klara-app én is ook beschikbaar via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en RSS. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Vrijdag - vrijdag 5 oktober 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Vrijdag

Het duidingsprogramma van Klara: de zender blijft op zijn eigen kritische manier kijken naar de maatschappelijke, socio-economische en culturele actualiteit. Vrijdag voegt onbelichte perspectieven toe aan belangrijke debatten van de afgelopen week.

Annemie Peeters, die op Radio 1 vele luisteraars beroert met haar project 'fifty-fifty', presenteert vanaf 22 maart het programma Vrijdag op Klara. Door de afwezigheid van presentator Werner Trio werd het programma sinds december niet meer uitgezonden. In afwachting van zijn terugkeer neemt Radio 1-collega Annemie Peeters de presentatie over. In Vrijdag bevraagt ze elke week denkers, wetenschappers en journalisten over hun expertise en neemt samen met hen de actualiteit onder de loep. 

Presentatie: Werner Trio / Annemie Peeters

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via vrijdag@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Vrijdag kan ook elke week gratis gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.