Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Op 7 augustus in Jazz Middelheim

Op 7 augustus in Jazz MiddelheimJazz

Op één week van de 35e editie van Jazz Middelheim bladeren we voor de zesde keer door de intrigerende geschiedenis van het festival. Met Chet Baker, Cassandra Wilson, en de ongrijpbare Ornette Coleman.
Foto van Chet Baker

Chet Baker

In 1975 was Chet Baker al lang niet meer de posterboy van de West Coast-jazz, maar met de jaren kwam er verdieping en verstilling in zijn trompetspel. Zijn performance op Jazz Middelheim was om in te lijsten. Met dank aan zijn oude Belgische vriend Jacques Pelzer, bekend om zijn saxofoontoon en zijn morfinezetpillen.

35 jaar later kwam Cassandra Wilson naar Park Den Brandt. De zeemeermin van de jazz haalt haar repertoire de laatste jaren uit de blues, de country en de folk, en geeft er een heel eigen draai aan. Even leek Antwerpen langs de Mississippi te liggen.

En we eindigen met vuurwerk: het bijna mythische concert van Ornette Coleman, boegbeeld van de freejazz. Verguisd door de ene, op handen gedragen door de anderen. Raakt u al eens de draad kwijt? Niet erg. Luister naar sporen van de blues, en Coleman helpt u weer op weg. ‘Follow the sound, and we’ll all be in the same room.’ Op zondagavond, tussen acht en elf.

Cassandra Wilson - Easy Rider

Jazz Middelheim 35 jaar

Jazz Middelheim viert zijn 35e editie, en dat wordt op Klara uitgebreid gevierd. Negen zondagen lang grasduint Bart Cornand, jazzrecensent van Knack, door de rijke geschiedenis van het mooiste jazzfestival van Europa. Met de grootste namen uit de jazzgeschiedenis, de fijnste duetten, en de crème van de Belgische scene. Elke zondagavond van acht tot elf: de schatkist van Jazz Middelheim.

Presentatie: Bart Cornand

Samenstelling: Bart Cornand

Contact: jazzmiddelheim@klara.be