Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Op komst in Pompidou

Op komst in PompidouKunst & Cultuur

Tijdens de kerstvakantie maakt Pompidou even plaats voor Amadeus en 'Het hart van Napoleon'. Voor het zover is, komen er nog enkele onmisbare tentoonstellingen en boeken aan bod: Anne-Mie Van Kerckhoven, Johan Creten en een nieuwe biografie van Piet Mondriaan.
Anne-Mie Van Kerckhoven, foto: VRT

Anne-Mie Van Kerckhoven, foto: VRT

Pompidou stuurt u met flink wat leesvoer en expotips de kerstvakantie in.

Tussen kerst en nieuwjaar staat Klara in het teken van Wolfgang Amadeus Mozart. Pompidou heeft op dinsdag 20 december aandacht voor een tijdgenoot die na zijn dood in de vergetelheid raakte: violist en componist Joseph Boulogne. In het 18de-eeuwse Parijs stond hij bekend als 'De zwarte Mozart'. In het gelijknamige boek brengt de Nederlandse schrijver Jan Jacobs Mulder een mooi portret van de eerste Europese componist met Afrikaanse wortels.

De Belgische kunstenaars deden het in 2016 goed in de wereld. Prestigieuze buitenlandse musea organiseerden tentoonstellingen over Marcel Broodthaers, Hergé, René Magritte en Jan Fabre. Ook Anne-Mie Van Kerckhoven en Johan Creten hebben op dit moment grote overzichtstentoonstellingen lopen, respectievelijk in Mönchengladbach en Sète. Op woensdag 21 december zijn ze te gast bij Chantal Pattyn.

Pompidou sluit het seizoen af op donderdag 22 december met een nieuwe biografie van kunstenaar Piet Mondriaan. Hans Janssen is conservator van het Gemeentememuseum in Den Haag en verdiept zich al jaren in De Stijl. In 'Piet Mondriaan, een nieuwe kunst voor een ongekend leven' gaat hij op zoek naar de man achter de rigide kleurencomposities.

 

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.