Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Op komst in Pompidou, 13-16 juni

Op komst in Pompidou, 13-16 juniKunst & Cultuur

De laatste week Pompidou is alweer aangebroken. Voor we aan onze zomerbreak beginnen, nemen we afscheid in stijl. Twee dagen lang Brueghel. Een dubbele aflevering, opgenomen in het Museum Mayer van den Bergh. Wat we verder voor u in petto hebben, ontdekt u hier.
Pieter Brueghel - De Dulle Griet

Pieter Brueghel - De Dulle Griet

Maandag 13 juni

Er werden massa’s boeken verslonden voor de uitzending van maandag. Patrick De Rynck las ‘S.P.Q.R.’ van Mary Beard én ‘Een telkens nieuwe oudheid’ van David Rijsers. Catherine Vuylsteke verdiepte zich in het avontuurlijke leven van Alexander Humboldt met ‘De uitvinder van de natuur’ van Adrea Wulf. Christophe Vekeman koos voor fictie en las de roman ‘Kind van alle landen’ van Irmgard Keun.

Barbara Wyckmans

Dinsdag 14 juni

Troonsafstand in HETPALEIS. Na twintig jaar aan het hoofd staat Barbara Wyckmans de kroon af aan Els de Bodt. Kurt blikt met haar terug op haar carrière. Jos Van Den Bergh ging bij onze noorderburen op wandel in park Sonsbeek. Hij komt vertellen over een ongetwijfeld kunstzinnige wandeling. Gudrun De Geyter ging op gesprek bij Christine Angot. In Pompidou spreekt ze dus over en met de Franse auteur. 

Woensdag 15 juni

We verdiepen ons in ‘De Dulle Griet’ van Pieter Brueghel. We doen dat met expert ter zake Leen Huet. Zij schreef een biografie over de schilder. Ook Manfred Sellink komt erbij zitten. Brueghelkenner en directeur van het KMSK. Bovendien ruilen we onze studio aan de Reyerslaan voor het Museum Mayer van den Bergh. Radio onder het toeziend oog van ‘De Dulle griet’ herself.

Donderdag 16 juni

Vervolg van onze Brueghelspecial. Opgenomen in het Museum Mayer van den Bergh.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts nodigen een ‘guest of honour’ uit en laat ook andere gasten aan de studiotafel plaats nemen. Alles voor de Kunst!

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Contact: pompidou@klara.be

Pompidou wordt als podcast aangeboden.