Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Op komst in Pompidou, 2-4 mei

Op komst in Pompidou, 2-4 meiKunst & Cultuur

Kunstenfestivaldesarts schiet binnenkort uit de startblokken. Dat laat “Pompidou” deze week niet aan zich voorbijgaan. Ook literatuurliefhebbers kunnen echter hun hart ophalen. We krijgen zowel een fictie- als een non-fictie-auteur op bezoek. Bovendien zult u kunnen genieten van twee boekenrecensies. Ook voor architectuurveelvraten hebben we zoetigheid in petto.
Kunstenfestivaldesarts

Kunstenfestivaldesarts

Maandag 2 mei:

Van 6 tot 28 mei bruist Brussel des te meer dankzij Kunstenfestivaldesarts. Pompidou loodst u graag door het copieuze programma, met directeur Christophe Slagmuylders en Lars Kwakkenbos. Ook Sara Vanhee is op het festival te zien, met haar “Oblivion”. 

Dinsdag 3 mei:

De Nederlandse Franca Treur heeft aan enkele bladzijden genoeg om krachtig een situatie en enkele personages neer te zetten. Haar nieuwe bundel x & y (Prometheus) bundelt drieëndertig van haar kortverhalen. Ze is in het goede schrijversgezelschap van Stijn Tormans, die in De zomer van 1976 (Polis) een hele reeks prachtig melancholische journalistieke verhalen bundelde. Cristophe Vekeman las het boek Mijn vaders dromen van Evald Flisar. Kon dit confronterende boek over de grote drama’s in het leven van de kleine Adam hem bekoren?

Henri Evenepoel
Henri Evenepoel

Woensdag 4 mei:

Als er voor schilders ook een 27 Club zou bestaan, zou Henri Evenepoel één van de prominentste leden zijn. Ondanks zijn vroege dood, liet zijn oeuvre een onuitwisbare indruk na op de Belgische kunstgeschiedenis. Eric Min komt vertellen over het korte maar heftige bestaan van de grootmeester. Hij schreef met Een schilder in Parijs (De Bezige Bij) Evenepoels biografie. 

Catherine Vuylsteke laat haar licht schijnen op Dat vreemde in mijn hoofd (De Bezige Bij), de nieuwste worp van Orhan Pamuk. De Turkse schrijver schetst hierin vier boeiende decennia uit het woelige leven van Mevlut Karatas, een verkoper van de traditionele Turkse drank, boza.

De Oostenrijkse Aglaia Konrad bezocht wereldsteden in vijf continenten. Ze fotografeerde er indrukwekkende gebouwen. Ze toont ons de soms woelige transformaties van steden. Hoe bepaalt de fotografie ons beeld van de grootstad? Koen van Synghel bezocht Konrads tentoonstelling in Museum M in Leuven.

 

Aglaia Konrad
Aglaia Konrad

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts nodigen een ‘guest of honour’ uit en laten ook andere gasten aan de studiotafel plaats nemen. Alles voor de Kunst!

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram