Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Op komst in Pompidou, 23-26 mei

Op komst in Pompidou, 23-26 meiKunst & Cultuur

Pompidou draait deze week weer op volle kracht. Wat u mag verwachten in uw dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst, ontdekt u hier.
Biennale Architettura 2016

Biennale Architettura 2016

Maandag 23 mei:

De finaleweek van de Koningin Elisabethwedstrijd gaat van start. Daarom nodigen we kersvers intendant Hans Waege uit in onze studio. We springen ook nog eens binnen op het Kunstenfestivaldesarts. Daar kan je binnenkort 'A bit more Everyday', het stuk van Amir Reza Koohestani gaan bewonderen. Ook Fikry El Azzouzi schreef een tekst, namelijk die voor PAX: Europa, de nieuwe productie van DNA.

Charles Le Brun - Hercule terassant Diomède
Charles Le Brun - Hercule terassant Diomède

Dinsdag 24 mei:

Zowel Guido van Heeswijck als Jan Verplaetse brengen hun jongste werk mee. Voor de eerste is dat 'De draad van Penelope. Europa tussen ironie en waarheid'. Een historische beschouwing van humor en ironie in het Europees gedachtegoed. Voor de tweede is dat 'Bloedroes', een filosofische beschouwing over de mysterieën van het (menselijk) bloed. Genoeg stof tot nadenken, met zelfs nog ruimte voor wat beeldende kunst. We hebben het over Charles Le Brun, beter bekend als de hofschilder van de Zonnekoning.

Wouter Vandenabeele
Wouter Vandenabeele

Woensdag 25 mei:

Van de ene Franse leider naar de andere. Johan Opdebeeck komt langs om het te hebben over de tentoonstelling in het Musée de l'Armée in het Hôtel des Invalides. We vieren ook de verjaardag van Olla Vogala het ensemble onder leiding van violist Wouter Vandenabeele. Hij blikt terug op twee decennia muziek. Onze eigen Chantal Pattyn blikt dan weer vooruit. Meer bepaald naar de biënnale van de architectuur.

Donderdag 26 mei:

Een trans-Atlantisch gesprek over immigratie. We hebben het over de samenwerking tussen het Red Star Line museum en Ellis Island. Sergio de Beuckelaer komt ook aan bod, hij krijgt een solotentoonstelling in de onlangs geopende galerij PLUS-ONE. Christophe Vekeman las 'I Love Dick' van Chris Kraus.

Chris Kraus - 'I love Dick'
Chris Kraus - 'I love Dick'

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts nodigen een ‘guest of honour’ uit en laten ook andere gasten aan de studiotafel plaats nemen. Alles voor de Kunst!

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram