Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Op komst in Pompidou, 30 mei - 2 juni

Op komst in Pompidou, 30 mei - 2 juniKunst & Cultuur

We beginnen de week met onze nationale trots op de biënnale en eindigen ze met Europees onbegrip over het einde van het Europees Jeugdorkest. Daartussen ook nog een hele hoop boeken, tentoonstellingen, én een nieuw project uit eigen huis.
EUYO

EUYO

Maandag 30 mei

Chantal is terug uit Venetië en bracht meteen drie gasten mee. Inge Vinck, Caroline Lateur en Filip Dujardin maken deel uit van het Bravoure-team dat ons land vertegenwoordigt op de biënnale van de architectuur. Ze komen uit de doeken doen hoe ze België daar in Italië verdedigen. 

Marcel Maeyer - Meisje in Venetië
Marcel Maeyer - Meisje in Venetië

Dinsdag 31 mei

“Perfectie bestaat niet, ook niet in de kunst” dat zijn toch de woorden van Marcel Maeyer. Die exposeert dezer dagen in de stedelijke musea van Sint-Niklaas. Het is een bijzondere combinatie van zelden geziene schetsen en gloednieuwe werken geworden. Curator Robert De Keersmaecker leidt ons rond door zijn tentoonstelling. Catherine Vuylsteke werkte zich door ‘De Culturele Revolutie’ van Frank Dikötter en onze eigen Sander de Keere komt uitleg geven bij een nieuw (en momenteel nog geheim) project. Luister dinsdag naar Klara en u bent als eerste op de hoogte.

Peter Rogiers - Figuren
Peter Rogiers - Figuren

Woensdag 1 juni

Peter Rogiers staat deze zomer opnieuw in het Middelheimmuseum in Antwerpen. ‘Cluster’ heet zijn nieuwe project en daar komt hij op woensdag wat toelichting bij geven. Johan Braekman leest ‘Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?’. Da’s een mond vol, hopelijk geeft hij ook een antwoord op die vraag.

Donderdag 2 juni

Het nieuws sloeg in als een bom. Het Europees jeugdorkest stopt ermee omdat ze geen subsidies meer krijgen. Aldo Baerten speelde zelf jaren in het EUYO en komt duiding geven. Christophe Vekeman las ‘Het opzienbarende verhaal van Robert Coombes’, het nieuwe werk van Kate Summerscale. Ook Randall Casaer neemt zijn boek mee, al ziet daar wel een LP bij. Daar hoor je donderdag meer over.

Randall Caesar
Randall Caesar

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram