Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Op komst in Pompidou, 9-12 mei

Op komst in Pompidou, 9-12 meiKunst & Cultuur

Documentaires over Bobbejaan Schoepen en Oekraïense Tsjernobyl-overlevers. Nieuwe boeken van gevestigde waarden als Arnon Grunberg en Graham Swift, maar ook een nieuwe auteur die haar debuut komt voorstellen. En kunstenaars uit alle windstreken, van Maleisië tot Argentinië. Dat alles en zo veel meer, deze week in Pompidou.
Sammy Baloji

Sammy Baloji

Maandag 9 mei:

Als wetenschap en kunst elkaar ontmoeten. Antropoloog Filip De Boeck komt praten over de tentoonstelling “City Life in Congo”. Een samenwerking tussen fotograaf Sammy Baloji en hijzelf. Ook Petra Vermote komt langs om het te hebben over Scents of Fragrance, haar creatie voor Mechelen hoort Stemmen. Christophe Vekemans las voor ons Mothering Sunday van Graham Swift.

Yannick Dangre
Yannick Dangre

Dinsdag 10 mei:

Yves Degryse volgde met Berlin vijf jaar lang het koppel Pétro en Nadia die in het gebied rond de spookstad Pripyat wonen. Hij komt vertellen over wat een beklijvende multimediale theater-documentaire werd. Daarnaast ook Reinhilde Decleir. Zij mocht vorige week de Arkprijs van het vrije woord in ontvangst nemen voor het werk met haar theatergezelschap Tutti Fratelli. Ook Yannick Dangre schuift aan om het te hebben over zijn nieuwste roman De idioot en de tederheid (De Bezige Bij).

Simryn Gill
Simryn Gill

Woensdag 11 mei:

Kunstenaars uit alle windstreken op woensdag. Sam Steverlynck heeft het over de Argentijn Tomàs Saraceno. Die exposeert met “Many Suns and Worlds” momenteel in de Vanhaerents Art Collection. Catherine De Zegher heeft het op haar beurt over de Australisch-Maleisische Simryn Gill die te bezichtigen is in haar MSK in Gent. En er is ook nog plaats voor literatuur. Heleen Debruyne brengt haar debuutroman De Plantrekkers (De Bezige Bij) mee.

 

Donderdag 12 mei:

Benny Claessens kruipt opnieuw op de planken. Op 18 mei gaat zijn nieuwe voorstelling in première bij NT Gent. Hij komt een woordje uitleg geven bij Kurt. Gudrun de Geyter las de nieuwe van Arnon Grunberg, Moedervlekken (Lebowski). En we keken vol interesse naar Bobbejaan. Het portret van Bobbejaan Schoepen door diens zoon Tom Schoepen en regisseur Benny Vandendriessche. Vanaf 18 mei in de zalen maar op pinkstermaandag gaat hij in première in BOZAR.

Bobbejaan
Bobbejaan

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts nodigen een ‘guest of honour’ uit en laten ook andere gasten aan de studiotafel plaats nemen. Alles voor de Kunst!

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram