Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Op zee met Sara De Bosschere en Spectra

Op zee met Sara De Bosschere en Spectra Kunst & Cultuur

Nog iets om naar uit te kijken op Klara in deSingel: de muziekvoorstelling 'Debussy's Grand Hotel - Vue sur la Mer'. Spectra en actrice Sara De Bosschere slaan de handen in elkaar en focussen op de turbulentste en hartstochtelijkste periode uit het leven van Claude Debussy.

Sara De Bosschere en het Spectra ensemble slaan opnieuw de handen in elkaar.

Sara De Bosschere over Debussy

In juni 1904 ontvluchtte Claude Debussy (1862-1918) Parijs richting Jersey. Hij was toen reeds een erkend en gevierd musicus en legde er de laatste hand aan La Mer, zijn grootse symfonisch gedicht waarbij de oerkracht van water centraal staat, inclusief de verholen sexuele connotaties. Zijn muziek uit die periode draagt ook de onderhuidse stempel van een diepe persoonlijk crisis, duidelijk weerspiegeld in zowel ‘L’Isle Joyeuse’ als ‘Masques’ voor piano solo.

Het contrast tussen beide reveleert zijn verscheurdheid: de vreugde die hij kende met zijn toenmalige minnares Emma Bardac steekt schril af tegenover het beladen schuldgevoel omtrent de nakende scheiding van Lily Texier.

Deze voorstelling brengt de ‘Jersey-muziek’ van Claude Debussy, met een wonderlijke bewerking van ‘La Mer’ voor pianotrio. Sara De Bosschere (theatercollectief ‘de Roovers’) mijmert terug terwijl ze Debussy’s brieven ‘herleest’, begeleid door nieuwe composities van Dominique Pauwels. 

Zaterdag op 1 februari 2020 tijdens Klara in deSingel. Om 12u en om 14u in de Theaterstudio. 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.