Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister de start van het MAfestival

Herbeluister de start van het MAfestivalKlassieke muziek

Ook 'editie 2018' van het MAfestival in Brugge volgt Klara op de voet. Op vrijdag 3 augustus was Nicole Van Opstal al vanaf 18.00 uur op post. In het eerste deel van de uitzending kwam u meer te weten over het festivalthema ‘Cherchez la femme’ en blikten we ook al vooruit naar het openingsconcert: de opera ‘Rinaldo’ van G.F.Handel. Herbeluister de muzikale avond nu via klara.be en de Klara-app.
© Matthias Schellens

Portret van Lore Binon

Wie zijn de sterke vrouwen, les femmes fortes? Het MAfestival Brugge gaat op zoek onder het motto: ‘Cherchez la femme’. Eeuwenlang was de muziekwereld een mannenbastion, daar komt gelukkig stilaan verandering in. Er zijn wel altijd vrouwen geweest met een mening, een persoonlijkheid, een groot talent.

Dramaturge Katherina Lindekens en artistiek directeur Tomas Bisschop lichten dat toe in het eerste deel van de uitzending op vrijdagavond.

Lore Binon is de leading lady - sopraan met klasse - in twee producties op dit festival. U hoort ze samen met Bart Rodyns aan het werk 

En wat is An Pierlé van plan met Psallentes en met de figuur van de Brabantse mystica en kunstenares: Hadewijch? We vragen het haar.

Het festival opent met de barokopera Rinaldo van Handel door Le Caravansérail o.l.v. Bertrand Cuiller. Ook hij staat op onze goedgevulde gastenlijst. Voor we overschakelen naar de rechtstreekse uitzending, komen ook Skip Sempé, Peter Van Heyghen en Frank Agsteribbe langs bij Nicole Van Opstal.

Herbeluister Klara Live - MAfestival via klara.be en de Klara-app.

Klara Live - MAfestival

Ook in 2018 volgt Klara het MAFestival in Brugge. 'Klara Live - MAfestival' komt op vrijdag 3 augustus al vanaf 18 uur rechtstreeks vanuit het Concertgebouw van Brugge. Van 18 tot 20 uur blikken we vooruit naar het festival en van 20 tot 23 uur is er de live-uitzending van het openingsconcert.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Liesbet Vereertbrugghen

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.