Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Opera Ballet Vlaanderen beëindigt samenwerking met directeur Bart Van der Roost

Opera Ballet Vlaanderen beëindigt samenwerking met directeur Bart Van der RoostKunst & Cultuur

Opera Ballet Vlaanderen zet de samenwerking met algemeen directeur Bart Van der Roost stop. 'De beslissing komt er na een verschil in visie over de organisatie van de onderneming', klinkt het in een persbericht.
© Noortje Palmers

Opera Ballet Vlaanderen beëindigt samenwerking met directeur Bart Van der Roost

Bart Van der Roost heeft tweeënhalf jaar voor Opera Ballet Vlaanderen gewerkt. Hij volgde er midden 2017 Lena De Meerleer op.

De raad van bestuur benadrukt dat de beslissing in onderling overleg genomen is en dat ze geen invloed heeft op de artistieke werking. Die is in handen van artistiek directeurs Jan Vandenhouwe en Sidi Larbi Cherkaoui.

De raad van bestuur wil Bart Van der Roost "bedanken voor zijn inzet en het geleverde werk en wenst hem veel succes in de toekomst". Begin januari start de procedure om op zoek te gaan naar een nieuwe algemeen directeur.

Van der Roost werkt al zijn hele carrière voor en achter de schermen van de klassieke muziekwereld. Hij is trombonist, werkte als programmamaker bij Klara en als productiehoofd bij Brussels Philharmonic. Hij was ook de mede-oprichter en CEO van neoScores, een internationale speler in de markt van de digitale partituren.

Bron: VRT NWS