Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Opera Top 50: veelgestelde vragen

Opera Top 50: veelgestelde vragenBlijf verwonderd!

Waar kan ik de Opera Top 50 vinden op Spotify? Hoe kan ik die Klara-app downloaden en is die gratis? Al die vragen (en nog veel meer) krijgen op deze pagina een antwoord!
Afbeelding Veelgestelde Vragen

FAQ

Oei, foutje! De playlist-pagina is leeg?

Ja, en dat is voor 1 keer heel bewust gedaan. Normaal bieden we informatie een week op voorhand aan, maar dan zou de spanning wegvallen. Dus vandaag moet u doorklikken naar opera.klara.be en dan ziet u elk nummer, per positie... Gedetailleerde informatie per nummer met uitvoerders en zelfs het bestelnummer voor in de winkel, zal u nadien ook kunnen vinden op de uitgebreide Alle playlisten-pagina

Hoe kunnen we reageren tijdens de uitzending?

Onze presentatoren Sylvia en Mark vinden het ontzettend fijn om reacties te krijgen tijdens de uitzending. Dat kan op verschillende manieren:

1. De makkelijkste manier is nog vrij nieuw: dat is via de reageer-functie van de Klara-app. Die app is volledig gratis beschikbaar voor Android en iOS. Als u de app al een hele tijd geleden gedownload heeft, of als u nog de oude 'Radioplus'-app heeft, kunnen we u alleen maar aanraden om een update uit te voeren naar de nieuwste Klara-app. In die app zit namelijk een zeer handige nieuwigheid: de reageer-functie. U moet 1x registreren met uw VRT-account (die gebruikt u bv. ook voor VRT NU), en vanaf dan kan u berichten, foto's en zelfs video's naar onze redactie sturen. En wij kunnen zeer makkelijk een persoonlijk antwoord terugsturen. Als u ons wilt laten weten waar u aan het luisteren bent, dan kan u snel met uw toestel een foto maken en die met de app versturen. Makkelijker dan dat, kan het haast niet. En nog meer voordelen van de app: moet u even naar de bakker of de supermarkt, en hebben ze daar een andere radio die door de luidsprekers te horen is, dan kan u dankzij de app (en oortjes of een hoofdtelefoon) gewoon Klara blijven volgen. En hadden we al gezegd dat u dan zelfs wereldwijd naar ons kan luisteren?

2. U kan ons ook bereiken via Facebook en Facebook chat. Onze Facebookpagina kan u vinden via www.facebook.com/KlaraRadio/ Als u ons een berichtje stuurt via Facebook, zorg dan zeker dat u ons 'leuk' vindt, anders kan Facebook lastig doen omwille van privacy-instellingen.

3. En natuurlijk is er ook nog twitter.com/Klararadio

4. Uiteraard kan het ook nog via een gewone mail. Ons mailadres is operatop50@klara.be. Belangrijk als u mailt: graag altijd uw voornaam en woonplaats vermelden in de mail zelf, anders krijgen we zo'n quasi anoniem bericht, en dan kost het nog flink wat heen-en-weer gemail om al die informatie netjes te pakken te krijgen.

Kunnen we de Opera Top 50 herbeluisteren?

De integrale uitzending van de Opera Top 50 zal gedurende 1 maand herbeluisterd kunnen worden via de site en via de app. 

Kunnen we de Opera Top 50 ergens downloaden?

Neen, omwille van auteursrechten mogen we de Opera Top 50 niet downloadbaar ter beschikking stellen. Ook een podcast-versie is niet mogelijk. Maar blijf zeker verder lezen...

Is er een afspeellijst van de Opera Top 50 op Spotify?

Ja! Soms zullen het andere uitvoerders zijn dan op de radio omdat niet alle nummers via hen beschikbaar zijn, maar we doen onze uiterste best om een waardig alternatief te vinden. U kan ons vinden als 'klararadio' op Spotify, en onderaan deze pagina kan u een korte preview zien waarop u kan doorklikken. En dat zoekwerk is meteen de reden waarom we het slechts aanbieden via 1 platform. Het zou onmogelijk zijn om zo'n lijst op alle verschillende platformen aan te bieden.

Kan ik ergens de Opera Top 50 in een handig formaat afprinten?

Klik hier om de Opera Top 50 in PDF-formaat te downloaden

Opera Top 50

Op 1 mei presenteren Sylvia Broeckaert en Mark Janssens van 12 tot 18 uur de 50 grootste momenten uit de geschiedenis van de opera tijdens de Opera Top 50.

Klik hier en bekijk de Opera Top 50

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via operatop50@klara.be

Op dinsdag 1 mei, van 12 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 maand lang te herbeluisteren via de site en de app.

Opera Top 50 (15 - 18 uur)

Op 1 mei presenteren Sylvia Broeckaert en Mark Janssens van 12 tot 18 uur de 50 grootste momenten uit de geschiedenis van de opera tijdens de Opera Top 50.

Klik hier en tel mee af met de Opera Top 50

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via operatop50@klara.be

Op dinsdag 1 mei, van 12 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 maand lang te herbeluisteren via de site en de app.