Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Opera zonder boventitels

Opera zonder boventitelsKlassieke muziek

Morgen gaat op Theater aan Zee 'Le Nozze' in première: een eigenzinnige bewerking én vertaling van 'Le Nozze di Figaro' van Mozart en Da Ponte. Drie acteurs en drie muzikanten nemen alle rollen en de hele partituur voor hun rekening. Dat belooft virtuositeit én hilariteit. Espresso stuurde een reporter naar een repetitie en die sprak met regisseur Tom Goossens en actrice Ineke Nijssen.
Affichebeeld van 'Le Nozze'

Affichebeeld van 'Le Nozze'

Na 'Don Juan' en 'Così' brengt DESCHONECOMPANIE i.s.m. Muziektheater Transparant met Le Nozze het derde deel van ‘hun’ DAPONTETRILOGIE.

Een oudere man en vrouw en één fladderende jongen spelen samen met drie muzikanten de hele Bruiloft van Figaro. Met slechts enkele attributen bouwen ze het landgoed en huwelijk op van een graaf en een gravin, hun bedienden en aanverwanten. De graaf heeft een oogje op de dienster, de gravin verkleedt zich in de dienster als ultieme poging om hun liefde te doen herleven. Het is het begin van een intrigerend liefdesverhaal waarin iedereen zich verkleedt in iedereen.

'Le Nozze' gaat op 1/8 première op Theater Aan Zee. Volgend seizoen ook nog te zien in De Munt, NTGent, Opera Vlaanderen en tijdens Operadagen Rotterdam.

Reportage over 'Le Nozze'

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.