Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Opera21 - Kurt Van Eeghem over Infinite Now

Opera21 - Kurt Van Eeghem over Infinite NowKlassieke muziek

Theater en opera, gezongen en gesproken woord, gespeelde handeling en muziek vinden elkaar in een bijzondere voorstelling van Luk Perceval en Chaja Czernowin.
Persbeeld Infinite Now (bron: operaballet.be)

Persbeeld Infinite Now (bron: operaballet.be)

Een voorstelling die draait rond de Eerste Wereldoorlog. Op zich geen bijzonder uitgangspunt, ware het niet dat Infinite Now delen uit de voorstelling Front van Luk Perceval confronteert met fragmenten uit Homecoming, een kortverhaal van de Chinese auteur Can Xue. Beide verhalen draaien rond een uitzichtloze situatie, over vastzitten in de loopgraven en niet meer weg kunnen uit een huis aan de rand van een afgrond. De Amerikaans-Israëlische componiste Chaya Czernowin heeft een meer dan 2 uur durende flard geluid gecreëerd die van deze voorstelling op de grens van theater en opera iets heel bijzonders maakt. Kurt Van Eeghem ging kijken.

Kurt Van Eeghem over Infinite Now

Infinite Now is t.e.m. 6 mei te zien in Opera Gent en Opera Antwerpen. De volledige lijst met speeldata en informatie vindt u hier. Meer info over het muziektheaterfestival Opera21 staat hier

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.