Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ophef in Hollywood: grote veranderingen bij Warner

Ophef in Hollywood: grote veranderingen bij WarnerKunst & Cultuur

Volgend jaar gaat er bij Hollywood studio Warner veel veranderen. Ze gaan alle films tegelijk uitbrengen in de cinema's en op streaming platform HBO max zetten. Dit zorgde voor ophef in de Hollywood wereld. Hoe gaat dit alles hertekenen?

Grote veranderingen bij Warner

Warner heeft een rijke Hollywood geschiedenis. Zij produceerden enkele van de grootste blockbusters van de afgelopen jaren. Als zij niet meer in cinema geloven, wie dan wel? Jeroen Struys: "Dit wordt als een kantelpunt gezien. Dit jaar waren er niet veel inkomsten van cinematickets. Daarom willen de aandeelhouders van Warner hun vaste inkomsten van maandelijkse abonnementen hebben." 

Het is zoals koken thuis en op restaurant gaan. Het is niet omdat je een mooie keuken hebt dat je niet op restaurant wilt gaan.
Jeroen Struys

Houdt dit dan het einde van de cinema in? Struys: "Cinema heeft al veel hindernissen overleefd. De komst van televisie en het internet heeft het al doorstaan. Een bioscoopbezoek verandert, maar blijft bestaan.

Beluister het gesprek op Klara Select: https://klara.be/luister/select/espresso/ophef-in-hollywood-grote-veranderingen-bij-warner

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.