Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ga met Klara op Donau-reis

Ga met Klara op Donau-reisBlijf verwonderd!

Vaar met Klara door de muzikale geschiedenis van Europa langs de prachtige Donau. Geniet van live concerten met onder andere pianist Nikolaas Kende en violiste Jolente De Maeyer, en ontdek samen met onze Klara presentatoren de schoonheid van Bratislava, Boedapest en Wenen.
© VRT rr

Reis met Klara over de Donau langs Wenen, Bratislava en Boedapest

Een passie voor klassieke muziek? Dan is deze reis op een rivierschip op de Donau het summum! Beethoven, Strauss, Haydn, Mozart, Schubert, Liszt, Mahler, Brahms,… : de namen van de muzikale meesters lopen net als de Donau als een rode draad doorheen het landschap.

Tijdens deze unieke 8-daagse reis in het najaar van 2021 vergezellen de Klara-presentatoren Chantal Pattyn, Katelijne Boon en Mark Janssens u op een muzikale ontdekkingstocht langs het leven van de beste componisten van Centraal- Europa. U volgt hen in hun voetsporen langs prachtige steden als Salzburg, Wenen, Bratislava en Boedapest met hun indrukwekkende architectuur, cultuur en bewogen geschiedenis.

Helemaal exclusief zijn de privéconcerten op locaties waar sommige grootmeesters hun meesterwerken gecreëerd hebben. Aan boord verzorgen de Belgische topmuzikanten Nikolaas Kende (piano) en Jolente De Maeyer (viool) enkele recitals. U reist in alle comfort aan boord van de Amadeus Elegant *****, een luxueus rivierschip met panoramisch restaurant.

 

Een overzicht van de route

De reis: van Passau naar Boedapest

(van 30 oktober tot 6 november 2021)*

DAG 1: BRUSSEL
Lijnvlucht naar München en transfer naar Passau voor de inscheping aan boord van de HS Amadeus Elegant*****. Welkomstcocktail en diner aan boord!

DAG 2: SALZBURG
De Mozart-stad verwelkomt ons met pittoreske kasseistraatjes, monumentale kerken en barokke paleizen waarin muziek altijd centraal staat. Na een wandeling en de lunch wordt u getrakteerd op een privéconcert in het paleis Mirabell, gelegen in de fenomenale Mirabell-tuinen.

DAG 3: MELK
We bezoeken de Abdij van Melk, een wereldberoemd Benedictijnenklooster in barokke stijl dat faam vergaarde door het boek ‘De Naam van de Roos’. De abdij staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Na een privéconcert in de abdij varen we ’s namiddags door de Wachau, een prachtig landschap met glooiende heuvels bedekt met wijngaarden en charmante dorpjes.

DAG 4: WENEN
Iconische monumenten als de Opera, de Hofburg en de gotische Stephansdom doen u gegarandeerd overstag gaan voor de charmes van de barokke hoofdstad. In Schloss Schönbrunn, het Oostenrijkse Versailles, ontdekken we de weelderige appartementen van keizerin Maria Theresia

DAG 5: WENEN
Begin vorige eeuw was het al Art Nouveau wat in Wenen de klok sloeg. Dat ziet u tijdens een begeleide wandeling langs onder meer het MAK Museum Wien, het Musenhaus en het Secessionsgebouw. We bezoeken ook het Kunsthistorisches Museum, één van de belangrijkste musea ter wereld voor Europese schilderkunst. De collectie bestaat voor een belangrijk deel uit de kunstverzameling van de Habsburgers en omvat o.a. een uitmuntende verzameling van Vlaamse en Nederlandse schilders uit de barok zoals Rubens en Van Dyck.

DAG 6: BRATISLAVA
De hoofdstad van Slovakije is een revelatie. U ontdekt het tijdens een begeleide wandeling door de gerestaureerde historische binnenstad en langs het Grassalkovich-paleis.

DAG 7: BOEDAPEST
Geen betere manier om af te sluiten dan met een bezoek aan de Hongaarse hoofdstad met twee gezichten, doorsneden door de machtige Donau. We verkennen Boeda, met de niet te missen Burcht en het Vissersbastion. En het volkse Pest aan de andere kant van de rivier, waar het echte leven wordt geleefd en de Opera en het Heldenplein blikvangers zijn. Afscheid nemen doen we in stijl, met een intiem privéconcert.

DAG 8: TERUGVLUCHT
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

* De reis van 6 tot 13 november 2021 verloopt in omgekeerde richting, dus van Boedapest naar Passau. Het programma en de bezienswaardigheden zijn identiek.

Chantal Pattyn

Klara-presentatoren

Chantal Pattyn is de netmanager van Klara. Sinds 2013 presenteert ze het kunstprogramma Pompidou, Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst.

Katelijne Boon presenteerde de voorbije 18 jaar een waaier aan programma’s op Klara. Vandaag presenteert ze op zaterdagochtend De Liefhebber, waarin een centrale gast zijn liefde aan de klassieke muziek verklaart.

Mark Janssens werkt als journalist en presentator voor Klara. Hij presenteert elke weekdag het programma Maestro, waarin hij de luisteraar laat kennismaken met de belangrijkste klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren.

 

Nikolaas Kende en Jolente De Maeyer

Geniet aan boord van toonaangevende muzikanten

Jolente De Maeyer is een van de meest gerenommeerde Belgische violisten, geprezen om haar virtuositeit en doorleefde interpretaties. Karakteristiek voor pianist Nikolaas Kende is zijn poëtische spel en passionele muzikaliteit. Het duo treedt al 15 jaar samen op in binnen- en buitenland. Hun album Kreutzer Sonata is bekroond met een Gouden Label van Klassiek Centraal.

Troeven van de Klara-reis

• Alle vluchten en transfers inbegrepen

• Alle excursies en verblijf in volpension inbegrepen

• Verblijf aan boord van de HS Amadeus Elegant *****, een luxueus rivierschip met panoramisch restaurant

• Een reeks concerten en lezingen op unieke locaties

• De Klara-reis vanaf € 2.410 p.p. in een standaardkajuit, bij een dubbele bezetting. Een singlekajuit vanaf € 3.740 p.p.

INLICHTINGEN & RESERVATIE: BEL 0800/82 550 (GRATIS) of mail naar info@all-ways.be.

Op werkdagen bereikbaar van 09u tot 18u

Bekijk de brochure