Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ga met Klara naar Venetië en Verona - volledig uitverkocht

Ga met Klara naar Venetië en Verona - volledig uitverkochtBlijf verwonderd!

Ga volgende zomer met Klara op reis en beleef een onvergetelijke ervaring. Niemand minder dan Chantal Pattyn gidst u door de Biënnale van Venetië. Katelijne Boon neemt u mee naar een voorstelling van La Traviata of Aida in het legendarische amfitheater van Verona, en Venetië-kenner Gerrit Valckenaers beantwoordt al uw muzikale vragen. Maar ondertussen zijn de 2 periodes volledig uitverkocht...

Het amfitheater van Verona

U kon kiezen uit 2 opties. Het programma is inhoudelijk hetzelfde, op de opera na.

Hieronder kan u de 2 programma’s bekijken. De heen- en terugreis gebeuren per vliegtuig, ter plaatse verblijft u op de MS Michelangelo, een rivierschip van CroisiEurope dat riviercruises verzorgt op de rivier Po en in de lagune van Venetië. Ze biedt plaats aan maximaal 154 passagiers. Interessant om weten, de Michelangelo werd gebouwd in België, op de scheepswerf van Namen.

>> Wenst u te reserveren, of een afspraak te maken om telefonisch gecontacteerd te worden zodat u bijkomende vragen kunt stellen? Klik dan hier en vul uw gegevens in via de website van CroisiEurope

Van 28 juli tem 02 augustus 2019 - Cruise van 6 dagen / 5 nachten -> VOLLEDIG UITVERKOCHT

Route: Venetië – Chioggia – Padua – Taglio Di Po – Ferrara – Polesella – Verona – Chioggia - Venetië

Er zijn nog wel plaatsen beschikbaar voor deze periode:

Van 17 augustus tem 22 augustus 2019 - Cruise van 6 dagen en 5 nachten -> VOLLEDIG UITVERKOCHT

Route: Venetië – Chioggia – Padua – Taglio Di Po – Verona - Polesella – Ferrara - Chioggia – Venetië

Dag 1

Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Venetië met een korte transfer naar San Basilio waar we om 18u kunnen inschepen op ons schip de Michelangelo. Aan boord wordt u getrakteerd op een welkomstcocktail en worden onze voltallige bemanning en begeleiders aan u voorgesteld. Daarna kan u reeds een lezing bijwonen van Katelijne Boon over de opera Aida.

Dag 2

Omstreeks 05u00 vertrekt de Michelangelo richting Chioggia waar we rond 8u00 zullen aanmeren.

In de voormiddag is er een geleid bezoek aan Padua, de sterfplaats van de heilige Antonius. De basiliek van Padua is dan ook naar hem genoemd. 

Onze lunch nemen we terug aan boord waarna we ons opmaken om reeds naar Verona te vertrekken. In de namiddag genieten we van een geleid bezoek door deze mooie stad van kunst en liefde, waarna we gezamenlijk gaan dineren. Rond 20u30 nemen we onze plaatsen in in de arena van Verona en genieten van Aida, de opera van Giuseppe Verdi.

Dag 3

In de voormiddag brengt ons schip de Michelangelo ons naar Taglio de Po en vertelt Chantal Pattyn u graag meer over het bezoek aan de Biënnale zodat u op dag 4 goed voorbereid aan uw bezoek kan starten. Daarna gaan we met zijn allen op excursie naar Ferrara, voornamelijk gekend van het vierkante kasteel van Este gelegen in het centrum van de stad.

Dag 4

Vandaag bezoeken we de Biënnale Arte in Venetië. De exhibitie is reeds aan zijn 58ste editie toe en kreeg als titel ‘May you Live in Interesting Times’. We vertrekken samen waarna iedereen de tijd krijgt om op eigen houtje de Biënnale te bezoeken en te ontdekken.

Dag 5

In de voormiddag gaan we met zijn allen op excursie naar de eilanden Murano en Burano, twee pareltjes in de Lagune van Venetië. Murano is vooral bekend om zijn glaswerk. Burano is dan weer bekend om zijn felgekleurde huizen en kantkloswerk.

In de namiddag zal Gerrit Valckenaers samen met u en onze Nederlandstalige begeleiders op verkenning gaan door Venetië.

Dag 6

We genieten van ons laatste ontbijt aan boord van de Michelangelo waarna de ontscheping is voorzien rond 09u00.

© VRT rr
Chantal Pattyn

Onze Klara-gasten

Chantal Pattyn

Chantal studeerde kunstgeschiedenis aan de UGent en is sinds 2007 nethoofd van Klara. Daar presenteert ze ook het kunstprogramma Pompidou.

Zij treedt ook regelmatig op als expert in andere media. Sinds maart 2016 is ze manager Cultuur van VRT.

Katelijne Boon

Katelijne volgde Germaanse Talen aan de KU Leuven, specialisatie computerlinguïstiek. Ze maakte van een late roeping een onstuitbare passie en werd in 2002 één van de stemmen van Klara. Daar presenteerde ze de voorbije 15 jaar een waaier aan programma's op alle momenten van de dag: Tosca, Tuin van Eden, Klara Wakker, De Ambassadeurs,… Vandaag presenteert ze op zaterdagochtend De Liefhebber, waarin een centrale gast zijn liefde voor de klassieke muziek verklaart. In 2008 maakte ze voor het eerst kennis met de wereld van de televisie, als presentator van de Koningin Elisabethwedstrijd voor Canvas.

© VRT - Geert Van Hoeymissen
Katelijne Boon
© VRT - Joost Joossen
Gerrit Valckenaers

Gerrit Valckenaers

Gerrit Valckenaers studeerde muziekwetenschappen, maar koppelde die studies steeds aan een intens parcours als muzikant. Het theatrale en visuele van zijn muziek maakte hem tot een veelgevraagd componist voor theater en dans. Voor Klara is Gerrit Valckenaers muzieksamensteller voor programma’s als Late Night Lab, Late Night Shift, en Valckenaers en Vanhoudt, goed voor een eclectische blik op alle hedendaagse muziekvormen. Hij is ook leraar muziekgeschiedenis aan het Stedelijk Conservatorium van Hasselt. Begin 2019 verschijnt De klank van de stad, een cultuurgeschiedenis van Venetië die hij schreef samen met Eric Min.

Prijs 

Hoofddek: €1419
Bovendek: €1599 

Single kajuiten: volzet

>> Wenst u te reserveren, of een afspraak te maken om telefonisch gecontacteerd te worden zodat u bijkomende vragen kunt stellen? Klik dan hier en vul uw gegevens in via de website van CroisiEurope

Deze prijs is inclusief:

Vluchten met SN Brussels Airlines, tickets voor de Biënnale en de opera in Verona, voorgestelde excursies naar Ferrara, Padua, Burano, Murano en Verona, volpension diner van d1 diner naar d6 ontbijtbuffet - de drankjes die zijn inbegrepen in onze prijzen hebben alleen betrekking op water, wijn, bier, vruchtensap en koffie geserveerd door CroisiEurope tijdens maaltijden aan boord van de boot, evenals drankjes aan de bar (behalve champagne en wijnkaart) - accommodatie in dubbele kajuit met airconditioning, douche en toilet - assistentie van onze instructeur aan boord - welkomstcocktail - gala-avond - bijstands- en repatriëringsverzekering - overdrachtsbelasting - havenbelastingen. 

Deze prijs is exclusief:

drankjes op de wijnkaart, drankjes tijdens excursies of transfers en Champagne aan de bar - annulerings- / bagageverzekering - persoonlijke uitgaven - fooien voor de bemanning, reisbegeleiders en lokale gidsen.

Formaliteiten:

geldige nationale identiteitskaart of paspoort. Niet-EU-onderdanen wordt geadviseerd om hun ambassade of consulaat te raadplegen.

NB: om veiligheidsredenen zijn het bedrijf en de kapitein de enige rechters die de reisroute van de cruise wijzigen.
Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor uw gezondheid, consumeer met mate. Onder voorbehoud van de verkoopvoorwaarden CroisiEurope - Licentie IM067100025

Meer informatie over de MS Michelangelo? Klik hier om een PDF-document te bekijken.

>> LET OP: reserveren kan niet meer. Voor de twee periodes zijn alle plaatsen uitverkocht.

Spotje Klara-reis