Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
'The Original Soundtrack' herdenkt Maestro Ennio Morricone met playlist

'The Original Soundtrack' herdenkt Maestro Ennio Morricone met playlistBlijf verwonderd!

Een jaar geleden stierf de Italiaanse componist Ennio Morricone, hij was dan 91 jaar. Robin Broos - co-presentator van The Original Soundtrack en auteur van het gelijknamige Klaraboek - stelde een playlist samen met de prachtige muziek van de Maestro.
Ennio Morricone

Ennio Morricone

‘Waarom beginnen jullie altijd alleen maar over die westerns’, snauwde een misnoegde Ennio Morrione wel eens. De Italiaanse componist werd dan wel wereldberoemd met een handvol spaghettiwesterns. Zelf gruwelde hij ervan, en met reden. Bij leven schreef hij de muziek voor meer dan 500 films en televisieseries.

Deze playlist zoekt het midden tussen de loungemuziek van onder meer ‘Slalom’ (1965) en ‘Ruba al prossimo tuo’ (1968), fucky tracks uit ‘I malamondo’ (1964) en ‘Così Come Sei’ (1978), en een paar usual suspects uit ‘The Good, The Bad & The Ugly’ (1966) of ‘The Untouchables’ (1987). Beluister ook zeker het nummer ‘Le Due Stagioni Della Vita’ dat de Maestro schreef voor ‘Les deux saisons de la vie’ (1975), een film van de Belgisch-Egyptische regisseur Samy Pavel.

The Original Soundtrack - het boek - is uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts, ligt nu in de boekhandel en is te bestellen op theoriginalsoundtrack.be. Meer over filmmuziek op de Instagram-pagina.

The Original Soundtrack met Jeroen Struys & Robin Broos

In 'The Original Soundtrack' laten Robin Broos en Jeroen Struys muziek horen die je terug katapulteert naar de meest onvergetelijke filmmomenten. En om het henzelf niet té gemakkelijk te maken, zoeken ze naar de mooiste muzikale thema’s binnen een bepaald onderwerp.

Presentatie: Robin Broos en Jeroen Struys

Productie: Rolly Smeets

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via soundtrack@klara.be