Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
The Original Soundtrack - The UK Edition - Overzicht

The Original Soundtrack - The UK Edition - OverzichtBlijf verwonderd!

In deze heruitzending van The Original Soundtrack - The UK Edition neemt Bent Van Looy ons mee naar zijn Engeland. Vijf zondagavonden, telkens van 18 tot 20 uur: de heuvels van Hampshire met zijn prachtige cottages en kastelen, het Oxford van de roaring twenties, het Londen van de swinging sixties. Maar zijn verhaal begint op de ferry naar Dover.
Hoes Klara presents: The Original Soundtrack – The UK Edition by Bent Van Looy

Hoes Klara presents: The Original Soundtrack – The UK Edition by Bent Van Looy

Aflevering 1, 22 mei: Bent zwerft langs de Britse kusten en passeert in Cornwall, Brighton en natuurlijk Dover, een plek waar opvallend veel filmmuziek in zit. Brief Encounter, Rebecca en A Bridge too Far passeren de revue.

Aflevering 2, 29 mei: In zijn queeste naar Britse filmmuziek belandt Ben in het universitaire mekka Oxford. Hij blikt vol belangstelling naar Alice in Wonderland en Darling. En natuurlijk kan hij niet om Inspector Morse heen.

Aflevering 3, 05 juni: Van het kitchen sink drama van de jaren 50 naar de kleurrijke films van de swinging sixties: een grote sprong voor de filmgeschiedenis, maar slechts een kleine stap voor Bent. Schallen onder meer uit de luidsprekers: Look Back in Anger, A Hard Day's Night en Blowup.

Aflevering 4, 12 juni: De English countryside kent na deze uitzending geen geheimen meer voor Bent. Hij vindt er All Creatures Great and Small, passeert er over Wuthering Heights, en Far from the Madding Crowd vindt hij The Man Who Would Be King.

Aflevering 5, 19 juni: Bent eindigt uiterst classy in de luxueuze (én literaire) Londense wijk Hampstead, slalommend van Tinker Tailor Soldier Spy via Mary Poppins en Austin Powers naar misschien wel het grootste vergeten meesterwerk van de Britse cinema: Bunny Lake Is Missing. 

The Original Soundtrack

Na een reeks over de Franse en Britse cinema, verdiept Bent Van Looy zich in de Italiaanse film.

Deze reeks wordt opnieuw uitgezonden vanaf zondag 9 april, telkens om 18.00 uur.

Presentatie: Bent Van Looy

Samenstelling: Rolly Smeets

Contact: soundtrack@klara.be