Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Otello van Verdi met Jonas Kaufmann

Otello van Verdi met Jonas KaufmannKlassieke muziek, Podium

In de nagelnieuwe studio-opname nét uitgebracht bij Sony o.l.v. Antonio Pappano en met voorts o.m. Federica Lombardi als Desdemona en Carlo Alvarez als Iago. Fans van Jonas Kaufmann en heel wat operajournalisten zaten er al even naar uit te kijken want toen Kaufmann in 2017 in Covent Garden debuteerde in de rol van de moor werd hij prompt "an Othello for the ages" gedoopt door de NY Times.
Gregor Hohenberg/ Sony Classical

Tenor Jonas Kaufmann

De studio-opname werd gemaakt in juni 2019 nadat de wereldberoemde tenor nog meer scenische ervaring opdeed voor de "Mount Everest" der tenorrollen. Kaufmann -bijna 51- heeft de maturiteit om deze rol neer te zetten met alles wat deze van een zanger vereist: combinatie van een baritonale kleur en een schitterend tenorregister, beheersing van legato en declamato-stijl in gelijke mate, een dynamische reikwijdte van pianissimo tot fortissimo, een dramatische inleving die gaat van teder naar wild, van heroïsch naar gebroken. Ook bariton Carlo Alvarez als de huichelachtige Iago overtuigt over de hele lijn en de jonge Italiaanse sopraan Federica Lombardi is vooral een kwetsbare Desdemona. De samenwerking tussen Kaufmann en dirigent Antonio Pappano dateert al van een heel eind en heeft iets magisch: "great minds think alike".

Sylvia Broeckaert

Sylvia over Verdi's Otello met Kaufmann

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.