Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Oude Meesters in Antwerpen

Oude Meesters in AntwerpenKunst & Cultuur

Compagnie Marius heeft een nieuwe voorstelling. Acteurs Vincent Van den Berg en Kris Van Trier voeren het stuk Oude Meesters op dat zich afspeelt in het Kunsthistorisch Museum in Wenen. Het is het eerste in het drieluik Sit-Down Comedies, naar de roman van de Oostenrijkse schrijver Thomas Bernhard.
© Sofie Knijff

Acteurs Vincent Van den Berg en Kris Van Trier in Oude Meesters

Van den Berg en Van Trier vertolken de rollen van de twee mannen Reger en Atzbacher. Reger zit al jaren om de twee dagen bij het schilderij Man met witte baard van Tintoretto in het Kunsthistorisches Museum in Wenen. Daar op die bank voor het schilderij, heeft hij afgesproken met meneer Atzbacher. Ze haten alles en iedereen, maar kunnen ook niet zonder.

In één monoloog vullen de twee acteurs elkaar aan, spreken ze elkaar tegen of naar de mond. Het duo reflecteert over kunst, ouders, onderwijs en politiek. Maar er is ook plaats voor wat lichtvoetigheid, want in vlammende scheldtirades sparen ze niemand, ook zichzelf niet.

Oude Meesters speelt vanaf 1 juli tot 12 juli in het Middelheimpark in Antwerpen. Meer info vind je op de website van Compagnie Marius.

Het boek van Bernhard is één van de weinige boeken waarmee ik luidop heb moeten lachen. Het wordt dus ook zeker een grappige voorstelling.
Kris Van Trier

Herbeluister hier het gesprek met Kris Van Trier over Oude Meesters in Espresso:

Kris Van Trier over Oude Meesters

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.