Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Paasmaandag: hommage Nikolaus Harnoncourt

Paasmaandag: hommage Nikolaus Harnoncourt Klassieke muziek

“Oh Lawd, I’m on my way” uit Porgy and Bess van Gershwin. Dat was het verrassende antwoord van Nikolaus Harnoncourt op de vraag naar de laatste muziek die hij wou horen tijdens dit leven. Maestro Harnoncourt, een hommage aan een iconische dirigent, Paasmaandag van 14 tot 17u.
Dirigent Nikolaus Harnoncourt lacht

dirigent Nikolaus Harnoncourt

Veel muziek met de maestro zelf, van Monteverdi tot Gershwin. Met getuigenissen van Sigiswald Kuijken, Jan Raes, Stephan Moens, Ivan Fischer, Jan Caeyers, Philippe Herreweghe en René Jacobs.

En op Goede Vrijdag, 25 maart, hoort u in Maestro de Johannespassie van J.S. Bach, die Harnoncourt in 1995 opnam met het Arnold Schönberg Koor, Concentus Musicus 

Maestro Harnoncourt is een programma van Mark Janssens, Bart Tijskens en Marc Coppey. 

Harnoncourt en Mozart

overlijdensbericht Nikolaus Harnoncourt
overlijdensbericht Nikolaus Harnoncourt
dirigent Nikokaus Harnoncourt
dirigent Nikokaus Harnoncourt
In de herfst van 1947 lag ik ziek in bed. Op de radio dirigeerde Wilhelm Furtwängler de 7de symfonie van Beethoven. Toen heb ik beslist : ik wil musicus worden!
Nikolaus Harnoncourt

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.