Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Panamarenko Tribute

Panamarenko TributeKunst & Cultuur

2020 zou een feestjaar worden voor Panamarenko. 80 jaar, twee tentoonstellingen en een wandeling dwars door Antwerpen. Helaas, in december stierf Panamarenko heel onverwacht. Maar the show must go on. De pop-upexpo bij Campo en Campo opent deze week. Espresso bezocht de tentoonstelling met Eveline Hoorens, zijn weduwe.

Panamarenko Tribute

Eveline Hoorens is de drijvende kracht achter de expo. Ze was de expo al maanden aan het voorbereiden om haar geliefde te vieren. En nu doet ze het des te meer om hem te eren. 'Het is een oefening in liefde en loslaten', vertelt Eveline Hoorens.

De expo 'Panamarenko Tribute' kan je nog tot en met 22 maart bezoeken in Campo en Campo in Antwerpen. Alle info op panamarenko.be

Het was schoon om de voorbije dagen gewoon op het podium te zitten en te kijken naar alles. Ik denk dat hij het heel schoon gevonden zou hebben. Ik ben er zeker van dat hij gewoon heel blij geworden zou zijn.
Eveline Hoorens
Wandelen met Eveline Hoorens door 'Panamarenko Tribute' in Campo & Campo

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.