Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pasen op Klara

Pasen op KlaraBlijf verwonderd!

De Passies van Bach, of een special rond Maestro De Monte. Ontdek hier wat Klara je te bieden heeft tijdens het paasweekend!

Pasen op Klara

Ook Klara viert Pasen het hele weekend lang met De Passies van Bach, Stille Zaterdag in Villa d'Este en een special rond Maestro De Monte. Ontdek het volledige aanbod!

Op zoek naar gepaste muziek voor tijdens de paasdagen of tijdens de paasbrunch? Dan kan u rekenen op afspeellijst 'Zalige paasmuziek' van Klara!

Vrijdag 02/04

Ga samen met Bart Stouten op zoek naar de verre roots van Bachs Passies in De Passies van Bach. De Mattheus- en Johannespassie worden integraal uitgezonden. Tussendoor begeeft Bart zich op het spanningsveld tussen stilte, zoals verdedigd door de strenge piëtisten, en muziek die alle voorradige krachten in Leipzig tot het uiterste oprekte. Drie vrijdagen lang hoor je serene Bachmuziek in sublieme vertolkingen.

Zaterdag 03/04

Op 3 april hoor je Jo de Poorter in De Liefhebber. Jo De Poorter is zowel thuis in de communicatie als in de Europese koningshuizen, waarover hij graag en met precisie commentaar levert. De door de wol geverfde mediaspecialist begon als journalist en recensent en zette zijn allereerste stappen op televisie als de allerlaatste mannelijke omroeper bij de VRT.

Villa d'Este neemt je later mee in het oeuvre van Franz Liszt. Een hoogtepunt is zijn Via Crucis. Weinig gekend en zo uniek. Geen geschiktere dag om deze wonderlijke meditatie voor solisten, koor en piano integraal te beluisteren dan op Stille Zaterdag.

Zondag 04/04

“Ik ben jong, ik zie er anders uit dan de traditionele imams én ik pleit voor een hervorming van de islam: voor veel mensen zijn dag genoeg redenen om zich tegen mij te keren", aldus Khalid Benhaddou. Wij vinden dat redenen genoeg om hem een uur lang zichzelf te laten zijn in Berg en Dal, op Pasen. Het feest van zijn concullega’s, de Christenen.

Maandag 05/04

Klara brengt postuum hulde aan Philippe De Monte, een bijna vergeten componist. Nicole Van Opstal gaat in gesprek met Peter Van Heyghen, Erik Van Nevel en vele anderen in Maestro De Monte.