Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Passa Porta Festival 2017

Passa Porta Festival 2017Kunst & Cultuur

Om de twee jaar strijkt hét internationale literaire rendez-vous neer in Brussel. Meer dan honderd auteurs uit binnen- en buitenland delen tijdens het Passa Porta Festival, van 24 tot 26 maart 2017, hun ideeën en hun passie voor literatuur in theaters, cafés, boekhandels, de bib en de openbare ruimte.
Logo Passa Porta Festival

Passa Porta Festival

Paul Auster opent in Flagey. Daarna start een tweedaags parcours met meer dan tachtig gesprekken, debatten, voorleesmomenten en originele presentaties op een twintigtal plaatsen in de stad. De Beursschouwburg figureert als het festivalcentrum en is tevens the place to be voor Duality: een swingende avond waar auteurs verrassende duo’s vormen met andere kunstenaars. Zondag wordt afgesloten met twee grote programma’s: Annie Ernaux in Bozar en Herman Koch en Connie Palmen in de KVS.

Een opvallende rode draad in deze editie is het nemen van risico’s in onze zo door twijfel geplaagde tijd. Dat blijkt uit de onderwerpkeuze van de auteurs en uit de manieren waarop ze letterlijk of figuurlijk grenzen overschrijden en genres vermengen.