Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Dossier: Passa Porta Festival 2019

Dossier: Passa Porta Festival 2019Kunst & Cultuur

Internationaal literatuurhuis Passa Porta viert dit jaar van 28 tot en met 31 maart voor de zevende keer Brussel als literatuurstad met het Passa Porta Festival. Ook tijdens deze editie verzamelen er opnieuw verschillende schrijvers en kunstenaars van over de hele wereld voor tal van debatten, auteursgesprekken, voorleesmomenten en ontmoetingen. En Klara volgt het festival op de voet.

Campagnebeeld Passa Porta Festival 2019

Ontdek vooraanstaande boeken, ideeën en verhalen in diverse genres, van klassiek tot ludiek, op een tiental locaties in de Brusselse binnenstad (Passa Porta, Beursschouwburg, KVS, Espace Magh, la Bellone enz.).

Passa Porta Prelude

Op donderdag 28 maart opent het festival met de Britse schrijfster Renni Eddo-Lodge. Speciaal voor het festival schreef ze een nieuwe tekst over de strijd tegen structureel racisme.

Op vrijdag 29 maart slaat het Passa Porta Festival de handen in elkaar met het Klarafestival voor het literaire concert 'Goodbye, hello'.

Op zaterdag 30 en zondag 31 maart wordt de Brusselse binnenstad ingenomen door een literair parcours, met toppers als Jonathan Coe, Jenny Erpenbeck, Rachida Lamrabet, Marie Ndiaye, Ilja Leonard Pfeijffer, Johan Harstad en Ali Smith. 

Het volledige programma is hier na te lezen.

Praktisch festival

Datum: 28 maart tot en met 31 maart
Locatie: divers Brussel
Kostprijs voorverkoop: dagpas €15/13, weekendpas €23/21, kidspas €6 – Kostprijs kassa: dagpas €18/16, weekendpas €26/24, kidspas €6

Meer informatie via www.passaporta.be

Over Passa Porta

Internationaal literatuurhuis Passa Porta is een unieke en meertalige ontmoetingsplek in hartje Brussel voor iedereen die nieuwsgierig is naar ideeën, teksten en verhalen. Lezers komen bij Passa Porta samen met geliefde schrijvers uit binnen- en buitenland en ontdekken er nieuw talent. Auteurs en vertalers krijgen er een podium of een werkplek. En elke twee jaar viert het Passa Porta Festival Brussel als literatuurstad met de komst van honderd schrijvers en kunstenaars uit de hele wereld.