Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pat Donnez praat met Europaspecialist en wielerfanaat Hendrik Vos

Pat Donnez praat met Europaspecialist en wielerfanaat Hendrik VosBlijf verwonderd!

"Stel je voor dat je ergens aan het wandelen bent met je lief en hij of zij zegt tegen jou: ik hou van jou. Dan zeg jij terug: er wordt door mij ook van jou gehouden. Dat is de manier waarop er aan universiteiten veel te veel geschreven wordt,” vindt Hendrik Vos, “veel te wollig, indirect en passief in plaats van de dingen gewoon te zeggen zoals ze zijn.”
Pat Donnez en Hendrik VosDitte De Neve

Pat Donnez en Hendrik Vos

Hendrik Vos staat naar eigen zeggen gulzig in het leven. Een dubbele bergrit van 330 kilometer over zeven cols, daar draait hij zijn hand – laat staan zijn benen – niet voor om. Dertig uur per week keihard trainen voor alweer een uitputtende triatlon, ach, kinderspel. Een boek over Europa schrijven, zijn specialiteit als hoogleraar, dat mag ineens anderhalve kilogram wegen. Waarom? ‘Ik zal straks nog lang genoeg dood zijn,’ aldus Vos, ‘dus wil ik het maximum uit dit korte bestaan zuigen.’

Berg en Dal met Hendrik Vos op 23 januari van 10 tot 11 uur op Klara, klara.be en de Klara-app. Nadien kan je de podcast van het gesprek herbeluisteren in de VRT NU-app.

Berg en Dal

Pat Donnez gaat met zijn gast een zeer persoonlijke ‘tour de force’ aan. Te vertrekken vanop een berg, of vanuit een dal.

Presentatie: Pat Donnez

Redactie / Montage: Suzanna Loyens

Samenstelling: Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via bergendal@klara.be

Elke zondag van 10 tot 11 op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Berg en Dal kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.